DruštvoVestiZaječar info

UVEK PRIPRAVNI VATROGASCI – SPASIOCI izveli pokaznu vežbu spasavanja povređenih u saobraćajnoj nezgodi

U okviru manifestacije “Mesec zaštite od požara – Septembar 2020“ , u centru Zaječara juče je izvedena vežba spasavanja, zbrinjavanja povređenih i gašenja požara iz PMV koje je izazvalo saobraćajnu nesreću.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona Zaječar već po tradiciji u septembru, u okviru Meseca zaštite od požara, u centru grada organizuju javnu pokaznu vežbu, a ove godine prema rečima Igora Dimitrijevića, komandanta Vatrogasno-spasilačkog bataljona za okrug Zaječar, izabrana je vežba na temu saobraćajna nesreća, uzimajući u obzir činjenicu da se ovakve vrste intervencija sve češće i gotovo svakodnevno dešavaju.

On ističe da se ovakvom vežbom pored prikaza mobilnosti vatrogasno-spasilačkih pripadnika Sektora za vanredne situacije, vrši i njihovo uvežbavanje mobilnosti i spremnosti kako bi reagovali prilikom ovakvih intervencija krajnje profesionalno.

“Još jedan cilj ove vežbe jeste da se probudi svest građana kada je reč o odgovornosti svih učesnika u saobraćaju, posebno onih koji sedaju u vozilo za volan, da treba da obrate pažnju da poštuju saobraćajne propise i zakone i da obrate pažnju na gas”, rekao je Dimitrijević ocenivši pokaznu vežbu uspešnom.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona Zaječar, u toku ove godine imali su 37 intervencija na drumskim vozilima nakon saobraćajnih nezgoda prilikom kojih su tri osobe smrtno stradale, dok je 14 povređenih.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button