DruštvoVestiZaječar info

Većnici saglasni – GENERALIMA SPOMENICI

Juče je u Zaječaru održana 142. sednica Gradskog veća na kojoj je data saglasnost na Nacrt Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zaječara, neposrednom pogodbom, uz naknadu, radi izgradnje Nemanjine ulice u Zaječaru. Usvojen je i Nacrt Odluke o postavljanju spomenika Generalu Gambeti i Generalu Coloviću.

Dato je zeleno svetlo na Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2019. godinu Ustanove Narodno Pozorište Timočke Krajine -Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, na Rešenje o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2019. godinu Ustanove Narodno Pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, na Rešenje o usvajanju Izveštaja o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za septembar 2019.- avgust 2020. godine, kao i na Rešenje o davanju saglasnosti na Godišnji Plan rada Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za radnu 2020/2021. godinu.

Većnici su dali saglasnost i na Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Gimnazije u Zaječaru i na Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Ekonomsko -trgovinske škole u Zaječaru.

Gradski većnici su usvojili Nacrt Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost grada Zaječara, kao i Predlog Pravilnika o uslovima za pribavljanje i dodelu kuća na selu mladim bračnim parovima, odnosno, vanbračnim partnerima na teritoriji grada Zaječara i nabavku građevinskog materijala za adaptaciju kuća na selu mladim bračnim parovima, odnosno vanbračnim partnerima.

Na sednici veća je usvojen i Predlog Zaključka o davanju u zakup drvenih kućica za robnu pijacu na platou javne garaže u Zaječaru, u ul. Bulevar Dr.Zorana Đinđića, kao i Rešenje o utvrđivanju početne cene za određivanje visine mesečne zakupnine drvenih kućica za robnu pijacu na platou javne garaže u Zaječaru.

Većnici su dali zeleno svetlo na Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara, na Predlog Rešenja o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve kao i na Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na raskopavanje javne površine.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button