DruštvoVestiZaječar info
Najnovije vesti

OBRT: NEGATIVNI REZULTATI SVIH 12 RADNIKA POZORIŠTA hospitalizovanih u ponedeljak

Nakon što su danas pristigli rezultati kontrolnih testova svih radnika zaječarskog pozorišta hospitalizovanih u ponedeljek 25. maja, ovi pacijenti su sa infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra u Zaječaru, upućeni na kućno lečenje i izolaciju.

Za 12 radnika Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” koji su u ponedeljak primljeni na infektivno odeljenje Zdravstvenog centra u Zaječaru, nakon što su testirani na virus covid -19, danas su stigli rezultati kontrolnih testova, i svi su negativni.

Oni su upućeni svojim kućama uz određenu meru obavezne samoizolacije.

Podsetimo, radnici Pozorišta primljeni su u ponedeljak 25. maja, na bolničko lečenje nakon što su testovi na prisustvo virusa covid – 19, pristigli tri dana ranije, pokazali pozitivan rezultat. Svi oni bili su bez simptoma bolesti izazvane koronavirusom.

U međuvremenu, testirani su svi kontakti ovih radnika i svi su bili negativni.

Kontrolni uzorci radnika pozorišta, uzeti u utorak, 26. maja, sedam dana nakon prvog uzorkovanja, obrađeni su u referentnoj beogradskoj laboratoriji u kojoj su obrađeni i prvi testovi koji su pokazali pozitivne rezultate.

Sobzorom na to da za vreme boravka u zaječarskoj bolnici ovi pacijenti nisu dobijali bilo kakvu terapiju, postavlja se pitanje da li su testovi kontaminirani prilikom transporta do Beograda, da li nisu uzorkovani na pravi način, ili je reč o samoizlečenju svih 12 radnika zaječarskog pozorišta.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close