DruštvoVestiZaječar info

Nagradni konkurs „Evropa i ja“ za ljubitelje kreativnog i inovativnog rada

U Matičnoj biblioteci “Svetozar Marković” u Zaječaru, u četvrtak, 16. januara biće održana prezentacija jubilarnog desetog izdanja „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore srednjih škola.

Evropski dnevnik, svojevrstan je vodič za srednjoškolce kroz život u Evropskoj uniji, njene institucije, specifičnosti zemalja članica i odnose EU i Srbije, koji je dobio svoje deseto jubilarno izdanje.

Inače, delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti, jubilarni nagradni konkurs „Evropa i ja“ za kreativne i inovativne radove. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 31. januara.

Prezentacija će biti održana u čitalištu biblioteke od 12.30.

Više o konkursu:

OVOGODIŠNjE TEME SU:

•EU i Srbija
•EU u tvom svakodnevnom životu
•Mitovi o EU
•Ljudska prava
•Životna sredina i klimatske promene
•Prevencija nasilja
•Evropa – ujedinjeni u raznolikosti.

Radovi mogu biti individualni ili timski, u sledećim kategorijama:

1. Foto-radovi (individualni);
2. Predlog dizajna izdanja Dnevnika 2020/2021 – prednje i zadnje korice i dizajn prve stranice svih 10 poglavlja ovogodišnjeg izdanja (timski);
3. Video-formati – dužine do tri minuta (timski);
4. Strip/karikatura – format B2 (individualni);
5. Multimedijalni format – izrada internet stranice ili mobilne aplikacije (timski)

15 RADOVA ĆE BITI NAGRAĐENO

2020. POBEDNICI ĆE IĆI NA SEDMODNEVNO PUTOVANjE U JEDNU ZEMLjU ILI VIŠE ZEMALjA EU

PRAVILA ZA UČEŠĆE NA NAGRADNOM KONKURSU 2019/2020:

• Na konkursu mogu učestvovati učenici prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola.

• Iz iste škole moguće je učešće više timova (tri učenika po timu). Svaki tim mora imati svog mentora. Članovi tima ne smeju na bilo koji način biti deo nekog formalnog školskog udruženja ili školske sekcije.

• Učenici koji su nagrađivani u prethodnim konkursima Evropskog dnevnika nemaju pravo da učestvuju na ovogodišnjem konkursu.

•Škole koje su učestvovale u prethodnim ciklusima mogu prijaviti nove učesnike.

•Mentor mora da bude nastavnik u školi.

•Nastavnik može da bude mentor samo jednom timu.

•Ukupno će biti nagrađeno 15 radova, po tri pobednika u svakoj kategoriji.

•Minimalan broj radova u jednoj kategoriji je 10.

•U slučaju nedovoljnog broja radova u jednoj kategoriji, Delegacija EU zadržava pravo da dodeli više nagrada u drugoj kategoriji.

POBEDNICI ĆE IMATI JEDINSTVENU PRILIKU DA U MAJU 2020. KRENU NA SEDMODNEVNO PUTOVANjE U JEDNU ZEMLjU ILI VIŠE ZEMALjA EU.

Radovi pristigli nakon isteka roka neće biti uzeti u razmatranje. Svi radovi, osim onih u kategoriji Strip/karikatura, dostavljaju se isključivo elektronskim putem, na adresu: evropskidnevnik@euinfo.rs.

Za prijavu na konkurs, uz rad morate popuniti i prijavni formular, koji je dostupan na sajtu www.evropskidnevnik.rs.

ROK ZA DOSTAVLjANjE RADOVA JE 31. JANUAR 2020. GODINE.

Radovi u kategoriji Strip/karikatura, zajedno sa prijavnim formularom, šalju se poštom na adresu: EU info centar za konkurs „Evropski dnevnik 2019/2020”, Kralja Milana 7, 11000 Beograd.

Uputstvo za podnošenje radova na nagradni konkurs, u kom je objašnjena i uloga mentora, možete pronaći na istom sajtu. Pristigle radove ocenjivaće stručni žiri, a rezultati takmičenja će biti objavljeni u martu 2020. godine, na sajtu www.evropskidnevnik.rs. Samo nagrađeni učesnici biće obavešteni putem imejla.

Ukoliko imate neko pitanje, možete pogledati da li se odgovor na vaše pitanje nalazi u okviru stranice sa pitanjima i odgovorima na sajtu www.evropskidnevnik.rs ili ga poslati imejlom na evropskidnevnik@euinfo.rs.

EVALUACIJA RADOVA

Uputstvo za podnošenje radova na nagradni konkurs u kom su detaljnije pojašnjene kategorije u okviru kojih se podnose radovi, same teme konkursa, kao i uloga mentora/mentorke možete pronaći http://www.evropskidnevnik.rs/uputstvo

Pristigle radove ocenjivaće stručni žiri, a rezultati takmičenja će biti objavljeni u martu mesecu 2020. godine na sajtu www.evropskidnevnik.rs.

Nagrađene radove sa prethodnih konkursa u okviru projekta Evropski dnevnik možete pogledati na sajtu www.evropskidnevnik.rs.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close