DruštvoVestiZaječar info

Srbija obavijena maglom, na istoku sunčano, do sedam stepeni

U Srbiji će nakon jutarnjeg i prepodnevnog slabog mraza, magle i niske oblačnosti, sredinom dana i posle podne u većini krajeva biti perioda sunčanog vremena, osim u Vojvodini gde će se magla ili niska oblačnost zadržati veći deo dana.

Na planinama pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab, južni i jugoistočni, naniža temperatura od -5 do 0 stepeni, najviša dnevna od pet do devet, u mestima sa maglom od -2 do dva stepena.

U Zaječaru sunčano, vetar slab, severoistočni. Najviša dnevna temperatura sedam stepeni.

U narednih sedam dana jutra će biti sa slabim mrazem, a po kotlinama i dolinama reka, kao i u nizijama se očekuju magla ili niska oblačnost, koje će se ponegde zadržavati duže tokom dana.

U brdsko-planinskim predelima pretežno sunčano s temperaturom oko i malo iznad proseka za ovo doba godine.

Gusta magla otežava vožnju, saobraćaj umerenog intenziteta
Kao i prethodnih dana, gusta magla i ovog prepodneva otežava vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Magle ima na području Beograda, Zapadne Srbije, Šumadije i Pomoravlja, dok će se u Vojvodini zadržati tokom većeg dela dana.

Saobraćaj se na putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima odvija bez zastoja i prekida umerenim intenzitetom, dok su prilazi zimskim turističkim centrima, kao i putevi u višim planinskim predelima prohodni.

Vozačima se savetuje da na deonicama gde je vidljivost smanjena ispod 100 metara uključe sva četiri pokazivača pravca, da se orijentišu praćenjem srednje linije i drže veće odstojanje između vozila.

Zbog niskih temperatura, koje se kreću ispod nultog podeljka, vozačima se savetuje da obrate pažnju i na slab mraz i moguću poledicu.

Na naplatnim rampama i na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema zadržavanja. Kamioni na Batrovcima čekaju šest sati, a na Horgošu sat i po. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Zbog guste magle na beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla”, sletanja aviona koji dolaze iz Beča, Podgorice i Ljubljane su otkazana, javlja RTS.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close