DruštvoVestiZaječar info

Željko Vasić, “Svetosavsko zvonce” i Eparhija timočka DARIVALI DECI U OBLUTKU SVETONIKOLAJEVSKE PAKETIĆE

Pred doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, u prazničnoj atmosferi, Željko Vasić i Dimitrije Stikić direktor marketinga “Svetosavskog zvonca”, uz podršku Eparhije timočke, deci iz Oblutka darivali su svetonikolajevske paketiće.

Bio je to još jedan lep dan posvećen dečijem osmehu, sreći, ljubavi i darivanju. Nakon upoznavanja, u znak zahvalnosti, i sama deca su, pored toga što su sa vaspitačima priredila prigodan program u vidu pesme i igre, pripremila za goste lepe poklone. Oni su gostima poklonili predmete nastale u kreativnim radionicama Oblutka i slatko od trešanja, nastalo u kulinarskoj radionici ove ustanove.

“Imali smo čast i zadovoljstvo da ugostimo našeg sugrađanina Željka Vasića, gospodina Dimitrija Stikića i đakona Vuka Jovanovića, koji su darivali deci svetonikolajevske paketiće. Uz ovakvu podršku humanih i plemenitih ljudi, deci možemo da ulepšamo svakodnevni život i izazovemo osmehe na licima, ali su i sama deca imala priliku da osete radost darivanja, tako što su svoje radove nastale u našim radionicama poklonila ljudima koji su se njih setili, navodi  Ana Petković, v.d. direktora Ustanove za dnevni boravak dece  i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.

Inače, “Svetosavsko zvonce” je u svojih skoro 45 godina postojanja, prešlo put od podlistka novina Srpske patrijaršije “Pravoslavlje”, do najtiražnijeg časopisa Srpske pravoslavne crkve.
Svoj put ka deci tokom svih ovih decenija, “Svetosavsko zvonce” je strpljivo gradilo vaspitavajući i učeći mnoge generacije o našoj veri, istoriji i tradiciji.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close