DruštvoVestiZaječar info

Zakazana sednica Skupštine grada Zaječara: Na dnevnom redu i budžet za 2023. godinu

Sednica Skupštine grada Zaječara, 13. po redu, zakazana je za ponedeljak, 28. novembar, a među tridesetak tačaka dnevnog reda je Odluka o budžetu grada Zaječara za 2023. godinu, sa Kadrovskim planom.

Osim o budžetu za narednu godinu, odbornici će odlučivati o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu, o utvrđivanju koeficijenata za nepokretnosti po zonama i prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za 2022. godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu obveznika koji ne vode poslovne knjige u najopremljenijoj zoni.

Na dnevnom redu sednice je i Odluka o otpisu potraživanja grada Zaječara prema preduzeću za proizvodnju gumarskih i hemijskih proizvoda „Trayal“ Korporacija A.D. Kruševac, Odluka o pribavljanju gradskog građevinskog zemljišta na kp.br. 5834/61 KO Zaječar, u Zaječaru, u ul. Đure Đakovića, u javnu svojinu grada Zaječara, putem razmene neposrednom pogodbom, kao i Odluka o otuđenju stana iz javne svojine grada Zaječara neposrednom pogodbom.

Pretres Predloga Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za period od 01.01.2021. godine do 31.12.2021. godine Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju“ Zaječar – u likvidaciji i razmatranje Izveštaja o izvršenju budžeta za period od 01.01.2022. do 30.09.2022. godine, takođe će se naći na dnevnom redu sednice zakazane za ponedeljak.

Pred odbornicima će se naći i predlozi rešenja o davanju saglasnosti Javnom komunalno-stambenom preduzeću „Zaječar“ na cenu toplotne energije, o davanju saglasnosti Javnom komunalno-stambenom preduzeću „Zaječar“ na cenovnik usluga redovnog izvoženja smeća u Zaječaru i o davanju saglasnosti ovom javnom preduzeću na cenovnik vanrednih komunalnih usluga sa cenom izvoženja smeća sa teritorija sela u kojima je ustanovljen organizovan sistem izvoženja smeća.

Osim o programu poslovanja Javnog komunalnog preduzeća“ Timok-održavanje“ za 2023. godinu, odbornici će odlučivati i o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora ovog preduzeća, kao i direktora Javnog komunalno– tambenog preduzeća „Zaječar“.

Na dnevnom redu je i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar, na plan zimskog održavanja ulica i puteva na teritoriji grada Zaječara za 2022/2023. godinu, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja ovog preduzeća za narednu godinu.

Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“ za 2023. godinu, kao i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti JKP „Higijena Zaječar“ na cene grobljanskih usluga, takođe će se naći na dnevnom redu 13. sednice Skupštine grada.

Odbornici će odlučivati i o izmeni Rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima, o izveštajima o radu, finansijskim izveštajima za prošlu i planovima rada za 2022. godinu Narodnog muzeja „Zaječar“, o usvajanju Izveštaja o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Đulići“ za period septembar 2021.- avgust 2022. godine, kao i o davanju saglasnosti na godišnji plan rada ove ustanove za radnu 2022/2023. godinu.

Pred gradskim parlamentom naći će se i kadrovske promene u upravnim i nadzornim odborima pojedinih javnih ustanova, kao i u pojedinim školskim odborima.

Među tačkama dnevnog reda je i Predlog Programa za sprovođenje mera za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na prvu izmenu Finansijskog plana za 2022. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru, Predlog Rešenja o obrazovanju Lokalnog saveta roditelja, Predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju Komisije za izbor direktora javnih preduzeća, kao i izmena Odluke o organizovanju, finansiranju i uslovima rada Savetnika za zaštitu prava pacijenata.

Takođe, odbornici će odlučivati o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine grada Zaječara, a predviđena su i odbornička pitanja.

Sednica će biti održana u velikoj sali Skupštine grada Zaječara, sa početkom u 08,00 časova, a zbog isteka rokova predviđenih Poslovnikom Skupštine grada Zaječara, uslužni centar Gradske uprave grada Zaječara radiće u subotu, 26. novembra, u vremenu od 07,00 do 12,00 časova i u nedelju, 27. novembra 2022. godine u vremenu od 07.00, do 08,00 časova.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button