DruštvoVestiZaječar info

Rotari klub Zaječar obeležio 15 godina postojanja: Povodom jubileja donacija Muzičkoj školi za kupovinu instrumenata

Rotari klub u Zaječaru obeležio je 15 godina postojanja kluba. Tim povodom u sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ priređena je svečana akademija, na kojoj su nastupili hor Lavirint i profesori Muzičke škole. Nakon toga priređen je donatorski ručak.

Rotari klub Zaječar obeležio je 15 godina postojanja kluba, a kako već tradacija nalaže, i ovaj lep jubilej obeležen je humanitarnim aktivnostima. U okviru svečanog obeležavanja, najpre je u sali Muzičke škole „Stevan Mokrajac“ priređena svečana akademija, na kojoj su nastupili hor Lavirint i profesori Muzičke škole, a nakon toga organizovan je donatorski ručak, u Hotelu „Srbija Tis“. Novac od aukcije i donacije biće upotrebljen za kupovinu instrumenata za zaječarsku Muzičku školu.

„S obzirom na to da je kod nas u klubu najveća akcija delovanja kod mladih, tako i nastavljamo. Želimo da prikupimo sredstva kako bi kupili nove instrumente za decu u Muzičkoj školi. Tim povodom, organizovali smo donatorski ručak, a na aukciji se našao jedan zubun – ženski odevni predmet star preko 100 godina, nošnja iz ovog kraja, zapadne Bugarske, slika i pakovanje vina“, kazao je Danilo Guberinić, predsednik Rotari kluba Zaječar.

Od aukcije i donacije prikupljeno je oko 80 hiljada dinara, pa će Muzička škola u Zaječaru biti obogaćena novim instrumentima.

„Puno nam znači saradnja sa Rotari klubom. Imamo planove za još neke akcije, a od prikupljenog novca kupićemo instrumente, a koji će to biti, videćemo“, rekao je Milan Mitić, v.d. direktora Muzičke škole u Zaječaru.

Svečanosti, povodom obeležavanja 15 godina od osnivanja Rotari kluba Zaječar, prisustvovali su brojni gosti iz susedne Bugarske – iz Berkovice, Botevgrada, Vidina, Vraca, Radneva, Sofije, dok su iz Srbije, svečanost uveličali klubovi iz Beograda, Bora, Kraljeva, Kruševca, Knjaževca, Niša, Pirota, Sremske Mitrovice, Ćuprije, Čačka.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button