Slobodno vremeVestiZaječar info

Zaječarski maturanti dvanaesti put plesali sa Evropom (FOTO+VIDEO)

Više od 500 maturanata u Zaječaru plesalo je danas tačno u podne maturski ples kadril uz kompoziciju „Slepi miš“ Johana Štrausa.

Zaječarski maturanti odigrali su na glavnom gradskom trgu tradicionalni maturantski ples-kadril, kojim su i simbolično obeležili završetak srednjoškolskog obrazovanja, a Zaječar se tako ponovo pridružilo evropskim gradovima širom kontinenta koji učestvuju u akciji „European Quadrille Dance Festival”, koja se u našem gradu održava od 2007. godine.

Na trgu je 510 maturanta, pred velikim brojem okupljenih Zaječaraca, izvelo koreografiju sa zelenim kišobranima i u majicama, sa simbolima Grada, koji je podržao organizaciju ovog događaja.

Maturante na gradskom trgu, u ime gradonačelnika Zaječara i u svoje lično ime pozdravila je zamenica gradonačelnika Marina Milić poželevši im uspeha u daljem školovanju i životu, a sve one koji odlaze na studije van Zaječara pozvala je da se sa svojim znanjem i iskustvom vrate u Zaječar i doprinesu njegovom razvoju, jer, kako je navela, naš grad jedino tako može da napreduje.

Organizator manifestacije je Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

I ovaj maturatski ples okončan je na upečatljiv način, kada se na zaječarskom skveru razvilo veliko i veselo kolo.


Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button