VestiZaječar info

Zaječarska Gimnazija pokreće novi projekat „Girls can do IT“

Zaječarska Gimnazija pokreće novi projekat, ovog puta, namenjen učenicama. U sklopu projekta „Girls can do IT“ učenice Odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, održaće kurs programiranja za učenice osnovnih škola iz Zaječara.

„Do ideje za ovaj projekat naše učenice došle su nakon što su primetile da se devojčice nerado okreću ka izboru zanimanja u informatičkim smerovima. U želji da razbiju ovu predrasudu došle su do ideje o kursu koji će biti namenjen učenicama sedmog i osmog razreda, a koje bi one same vodile. Na taj način, kroz vršnjačku edukaciju, uspele bi da ohrabre veći broj devojaka da nastave svoje školovanje u nekom od IT smerova“, navode u Gimnaziji.

Tokom januara, učenice Gimnazije pohađaće nekoliko obuka kako bi postale vršnjački edukatori, a sam kurs će biti dostupan učenicama osmog i sedmog razreda od februara naredne godine.

„Gimnazija Zaječar pozdravlja ovu inicijativu naših učenica Anđele Milosavljević, Marije Stojanović, Marije Stanojević i Anje Petrović i želi im puno uspeha“, kažu u zaječarskoj Gimnaziji.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button