SportVestiZaječar info

MILOŠ ROŠEVIĆ: IMA NADE ZA TIMOKOVCE, UVEREN SAM DA ĆE I OD LETA BITI ČLANOVI PRVE LIGE

U Timokovim redovima minule jeseni blistao mlađani napadač Miloš Rošević – Novogodišnji paketići za najmlađe članove kluba. Očekuje se prelazni rok u oba smera – Najavljen plodan sastanak sa čelnicima lokalne samouprave

Fudbaleri Timoka 1919 minule jeseni nisu blistali na prvoligaškoj pozornici, pa su prvi deo sezone završili na 15. pretposlednjem mestu, sa malim šansama da izbore opstanak u ligi.

Takmičenje u plavo belom dresu „belih labudova“ sa Timoka obeležio je kvalitetnim igrama i golovima mlađami napadač Miloš Rošević, koji je prošao sve selekcije u Timoku, već tri godine je standardni prvotimac i jedan od najboljih igrača, za čije usluge je zainteresovano nekoliko naših elitnih klubova, koji bi ga rado videli u svojim redovima, za još bolje rezultate.

Nakon odigranog prvog dela sezone u prvoligaškom društvu, Miloš Rošević, najveći talenat Timokovaca u poslednjih desetak godina, je o postignutim rezultatima svog matičnog kluba rekao:

-Plasman Timoka 1919 na pretposlednjem mestu na kraju jeseni u Prvoj ligi nije pravi odraz naših mogućnosti i kvaliteta. Igrali smo u promenljivoj formi, promenili smo tri trenera, a dobri rezultati su izostali. Nekoliko susreta nezasluženo smo izgubili jer nas rival nije nadigrao, a na većinu utakmica smo pokazali da vredimo i možemo više od postignutog, naravno da ima i naše krivice što nemamo bar desetak bodova više na naš konto, sa kojima bi bili u sredini tabele – iskren je „bonus“ napadač Miloš Rošević Roške, ljubimac zaječarskih ljubitelja fudbala.

Kada počinju pripreme za nastavak sezone i šta očekujete ?

-Stručni štab je zakazao pripreme za 15. januar, odmah posle Božićnih i Novogodišnjih praznika. Koliko sam obavešten prvi deo priprema ćemo da odradimo na našem stadionu i četiri pomoćna terena pod Kraljevicom, a nakon toka drugu fazu priprema odradićemo negde u toplije krajeve, gde planiramo pored redovnih treninga i da odigramo nekoliko kontrolnih utakmica. Završnu fazu priprema okončaćemo na našem stadionu, sve u zavisnosti od snega vremenskih uslova, koji nam za sada idu na ruku, kaže Rošević.

Da li klub planira pojačanja, za berićetnije proleće ?

-Koliko ja znam i koliko sam čuo od čelnika kluba zimski prelazni rok će teći u oba smera. Sigurno nam je potrebno nekoliko iskusnih fudbalera, kako bi pokušali da kroz plej – aut pokušamo da izborimo opstanak u ligi. Biće naravno teško, ali sportski je nadati se. Ima nade za Timokovce – kaže Rošević.

Ivan Vučković, generalni direktor Timoka 1919, zaključuje:

-Miloš Rošević je izvanredan mlad napadač, koji je zapao za oko mnogim klubovima. Ali, ugovor mu još nije istekao, a i preko potreban nam je na proleće u borbi za očuvanje statusa. Što se tiče pojačanja u pregovorima smo sa nekoliko iskusnih prvotimaca, a uzećemo na pozajmicu nekoliko mlađih igrača, koji će u Timoku igrati i dokazati se svom matičnom klubu da zaista vrede i da se na leto vrate. A nama će pomoći da se plasiramo iznad crvene linije. Obostrana korist. Takođe, kada počnu pripreme, seniorskom pogonu priključićemo i nekoliko naših „klinaca“ iz omladinskog i kadetskog pogona, na čelu sa Rastkom Nikolićem (16), koji izrasta u vrhunskog vođu navale i novi je dragulj sa Timoka. Neka treniraju, uče i stiču iskustvo od starih prvoligaških „vukova“. Oni su naša budućnost. Što se tiče priprema, još vagamo ponude iz nekoliko naših sportskih centara, u planu je i sastanak sa čelnicima lokalne samouprave, sa kojima smo uvek imali izvanrednu saradnju po svim pitanjima. Timok je više od veka sinonim sportskog Zaječara – zaključuje Vučković, prvi operativac prvog kluba u gradu na dva Timoka.

PAKETIĆI ZA „KLINCE“ TIMOKA

Pored seniorskog pogona čelnici Timoka 1919 uvek su veliku pažnju poklanjali svojim mlađim kategorijama, kao i „klincima“ iz Timokove škole fudbala. Ovoga puta, u predvečerje Novogodišnjih i Božićnih praznika, prvi ljudi Timoka su uz pomoć nekoliko zaječarskih privrednika i prijatelja kluba, obezbedili za svoje najmlađe članove (oko 150 talentovanih „klinaca“) novogodišnje paketiće, koje će deci podeliti Deda Mraz iz Nigerije Naji Kingsli Čukvuebuka, inače fudbaler Timoka 1919, a svečanost će uveličati, pored ostalih i prvotimci Aleksandar Jovanović, Ivica Jovanović Piksi, Ivan Davidović i Miloš Rošević.

Podela paketića obaviće se u četvrtak, 30. decembra, u 19 časova, u salonu Poslovne zgrade hrama fudbala pod Kraljevicom.

N. P.
FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button