KulturaVestiZaječar info

„Vitraž misli i stihova“ za ljude dobrih namera

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru večeras je pred brojnom publikom predstavljena knjiga „Vitraž misli i stihova“ autora Ninoslava Jovanovića koja je, kako naglašava sam autor, posvećena ljudima dobrih namera.

 „Ninoslav Vitražom misli i stihova, na njemu svojstven način „materijalizuje“ sferu duhovne stvarnosti u sferu materjalne stvarnosti, jer pominje ideje, koje su praktične u životnim tokovima“, rekao je pored ostalog Branislav Tihojević, teolog i kritičar.

Sublimirajući prethodne dve knjige „Komad neba na zemlji” i „Trougao duše” i ovu treću „Vitraž misli i stihova”, Slaviša Saša Cvetković, književnik i kritičar, zaključuje da se esencija Jovanovićevog spisateljstva ogleda u tome što ohrabruje i nadahnjuje da, kako je rekao: „Nošeni delićima njegove trilogije i primenjujući ih tokom dana, pre počinka pogledamo sebe pravo u oči, čista srca i mirne savesti, sa snažnijom verom u bolje, lepše i svetlije sutra”.

Moderator, doktorka Sanela Radisavljević, supruga Ninoslava Jovanovića, naglašava da je Ninoslav na svojoj petoj knjizi radio poslednje tri godine.

Knjiga sadrži sedam pesama i 95 misli, izreka i citata, a posebnu draž daju joj ilustracije – likovna dela Ninoslava Jovanovića, među kojima su: Nemirno more (2022), Zebnja (2021), Oktobarski suton (2022), Ljubavni zagrljaj (2021), Umilnost (2022), što, kako je Sanela i navela, pruža mogućnost da čitalac stekne utisak o sveukupnom talentu autora.

Prisutne je u ime izdavača pozdravio Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”.

Sa biografijom umetnika prisutne je upoznala PR Ustanove „Zoran Radmilović” Sanja Petrović, a glumica zaječarskog teatra Nataša Petrović kazivala je pesmu „Sećam se kao da je danas bilo”.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button