BoljevacDonji MilanovacDruštvoKladovoKnjaževacMajdanpekNegotinSokobanjaZaječar info

UPSHIFT radionica – Doprinesite pozitivnim promenama u svom okruženju

AKO IMATE OD 13 DO 19 GODINA I ŽELITE DA DOPRINESETE POZITIVNIM PROMENAMA U SVOM OKRUŽENJU, PRIJAVITE SE

U toku su prijave za treći po redu UPSHIFT konkurs koji se sprovodi u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ i omogućuje mladima da doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju.

UPSHIFT radionica – Doprinesite pozitivnim promenama u svom okruženju će, nakon Beograda i Novog Sada, pružiti mogućnost mladima sa teritorije jugoistočne Srbije da realizuju svoje ideje kroz interaktivne radionice, mentorski program i finansijsku podršku do 2000 evra.

UPSHIFT program organizuje dvodnevnu online radionicu, 18. i 19. jula. Timovi će raditi sa mentorima, sticati nove veštine i znanja koje će ih dovesti do željenog rešenja. U ovoj radionici će uzeti učešća 16 izabranih timova sa teritorije jugoistočne Srbije, sa najboljim idejama.

Osam najposvećenijih timova sa najoriginalnijim rešenjima dobiće finansijsku podršku u iznosu od 2000 evra i podršku mentora da sprovedu svoju ideju u delo! 

Učešće u radionici namenjeno je svima koji smatraju da dijalog između raznih društvenih grupa može da se poboljša, da tolerancija i poštovanje različitosti mogu da utiču na veću solidarnost u društvu, da kritičko razmišljanje i razvoj drugih veština kod mladih kao i uključivanje u društveno-korisne inicijative doprinosi samostalnosti i zapošljivosti, primećuju da uloga mladih može da bude zastupljenija kad se govori o održivom razvoju, zaštiti životne sredine i klimatskim promenama, imaju bilo koju drugu ideju za ukupno jačanje kapaciteta mladih, unapređenje dijaloga i delovanja za opšte dobro, smatraju da je važno da mladi razvijaju svoju informatičku pismenost i mediji  više izveštavaju o promociji solidarnosti, empatiji, poštovanju različitosti i slično, kao i svima koji žele da se aktiviraju u programima ravnopravnosti devojaka i momaka, veruju da je važno povezivati i razmenjivati ideje mladih iz različitih društvenih grupa.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je uključivanje mladih iz osetljivih grupa i onih kojima su ovakve prilike teže dostupne. Iz tog razloga se posebno ohrabruju i pozivaju mladi koji pripadaju raseljenim licima, licima sa invaliditetom ili ugroženim grupama da se prijave za učešće.

U radionici mogu da učestvuju mladi od 13 do 19 godina koji žive na teritoriji jugoistočne Srbije (Niš, Leskovac, Smederevo, Vranje, Požarevac, Zaječar, Pirot, Bor, Prokuplje, Smederevska Palanka), koji žele da osmisle ideju za unapređenje okruženja i okupe tim koji broji 3-5 članova.

Prijave su moguće putem maila: jmilanovic@unicef.org ili pozivom na broj +381 63 336 283.

Sajtovi RAZLIVALIŠTA i UNICEF SRBIJA pružaju detaljne informacije o UPSHIFT programu, a konkurs za radionicu je otvoren do 03. jula.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close