DruštvoVestiZaječar info

Magija je u rukama nastavnika: JOŠ JEDNA NAGRADA ZA PROFESORA ŠLJIVOVIĆA

Foto: Nikola Ristić, RTS

Mladen Šljivović, nastavnik Gimnazije u Zaječaru nagrađen je u okviru konkursa „Magija je u rukama nastavnika“ za projekat Učenje kroz android igricu i onlajn eksperiment o radu nuklearnih reaktora. Nastavnik Šljivović je na taj način pružio najbolji primer upotrebe digitalnih alata u nastavi.

Situacija izazvana koronom je učenike i nastavnike udaljila iz učionica. Digitalnu nastavu je valjalo kreativno osmisliti, a konkurs „Magija je u rukama nastavnika“ imao je za cilj da, na osnovu ocene stručnog žirija i glasova publike, nagradi nastavnike osnovnih i srednjih škola koji su u prethodnom periodu izvodili nastavu na daljinu.

U konkurenciji 700 radova, iz 269 osnovnih i 114 srednjih škola, prvo mesto pripalo je nastavnici srpskog jezika i književnosti Olgici Spasojević iz OŠ „Petar Leković“ iz Požege za video igru o Marku Kraljeviću. Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je na otvaranju svečane ceremonije da nastavnici iz Srbije podržavaju i prate savremeno obrazovanje.

Konkurs su organizovali NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva “Connecting”, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republičkim sekretarijatom za javne politike, u okviru projekta Javno-privatnog dijaloga za razvoj, koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). 

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button