BorDruštvoMladi kroje budućnost Bora

UPSHIFT radionica – Doprinesite pozitivnim promenama u svom okruženju

Foto: PrintScr

AKO IMATE OD 13 DO 19 GODINA I ŽELITE DA DOPRINESETE POZITIVNIM PROMENAMA U SVOM OKRUŽENJU, PRIJAVITE SE

U toku su prijave za treći po redu UPSHIFT konkurs koji se sprovodi u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ i omogućuje mladima da doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju.

UPSHIFT radionica – Doprinesite pozitivnim promenama u svom okruženju će, nakon Beograda i Novog Sada, pružiti mogućnost mladima sa teritorije Bora i jugoistočne Srbije da realizuju svoje ideje kroz interaktivne radionice, mentorski program i finansijsku podršku do 2000 evra.

UPSHIFT program organizuje dvodnevnu online radionicu, 18. i 19. jula. Timovi će raditi sa mentorima, sticati nove veštine i znanja koje će ih dovesti do željenog rešenja. U ovoj radionici će uzeti učešća 16 izabranih timova sa teritorije jugoistočne Srbije, sa najboljim idejama.

Osam najposvećenijih timova sa najoriginalnijim rešenjima dobiće finansijsku podršku u iznosu od 2000 evra i podršku mentora da sprovedu svoju ideju u delo! 

Učešće u radionici namenjeno je svima koji smatraju da dijalog između raznih društvenih grupa može da se poboljša, da tolerancija i poštovanje različitosti mogu da utiču na veću solidarnost u društvu, da kritičko razmišljanje i razvoj drugih veština kod mladih kao i uključivanje u društveno-korisne inicijative doprinosi samostalnosti i zapošljivosti, primećuju da uloga mladih može da bude zastupljenija kad se govori o održivom razvoju, zaštiti životne sredine i klimatskim promenama, imaju bilo koju drugu ideju za ukupno jačanje kapaciteta mladih, unapređenje dijaloga i delovanja za opšte dobro, smatraju da je važno da mladi razvijaju svoju informatičku pismenost i mediji  više izveštavaju o promociji solidarnosti, empatiji, poštovanju različitosti i slično”, navode organizatori UPSHIFT radionica pozivajući i sve one koji žele da se aktiviraju u programima ravnopravnosti devojaka i momaka i koji veruju da je važno povezivati i razmenjivati ideje mladih iz različitih društvenih grupa.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je uključivanje mladih iz osetljivih grupa i onih kojima su ovakve prilike teže dostupne. Iz tog razloga se posebno ohrabruju i pozivaju mladi koji pripadaju raseljenim licima, licima sa invaliditetom ili ugroženim grupama da se prijave za učešće.

U radionici mogu da učestvuju mladi od 13 do 19 godina koji žive na teritoriji Bora i još desetak gradova i opština jugoistočne Srbije, koji žele da osmisle ideju za unapređenje okruženja i okupe tim koji broji 3-5 članova.

Prijave su moguće putem maila: jmilanovic@unicef.org ili pozivom na broj +381 63 336 283.

Sajt Razlivališta i sajt UNICEF Srbija pružaju detaljne informacije o UPSHIFT programu, a konkurs za radionicu je otvoren do 03. jula.

 Šta je UPSHIFT program?

Ovaj program se sprovodi širom sveta. Namenjen je mladima koji žele da menjaju svet počevši od promena u svojoj okolini. Njegov sastavni deo je sticanje znanja i veština koje nisu dostupne u formalnom obrazovanju. Naglasak je na podsticanju proaktivnog pristupa rešavanju neadresiranih problema u lokalnim zajednicama. Realizuje se u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“.

Vode ga UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF). U Srbiji program UPSHIFT sprovodi partnerska organizacija Razlivalište.


Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta fokusiranog na mlade u Boru i unapređenje odnosa mladih prema društvenoj zajednici. Projekat „Mladi kroje budućnost Bora“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close