DruštvoVestiZaječar info

U Srbiji registrovano još 86 novoobolelih, dve nove žrtve – U Zaječaru još dve obolele osobe

U poslednja 24 sata pristigli su rezultati za 72 osobe sa područja Zaječara, testirane na virus covid – 19, od kojih su rezultati dve osobe pozitivni. Do danas, ukupan broj Zaječaraca pozitivnih na koronavirus je 95. Broj pozitivnih uzoraka u odnosu na broj obrađenih testova je 5,72 odsto.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 86 novih slučajeva koronavirusa, a još dve osobe su preminule. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 6.918 osoba, od kojih je 86 pozitivno, objavljeno je na sajtu Covid19.rs

Ukupno je u Srbiji potvrđeno 10.919 slučaja virusa korona. Do 15 sati danas testirano je ukupno 203.799 osoba koje su ispunjavala kriterijume definicije slučaja. U poslednja 24 časa preminule su još dve osobe, pa je ukupan broj preminulih od početka epidemije 237. Hospitalizovano je 743 osoba, dok je na respiratoru trenutno 12 pacijenata. Izlečeno je 5.370 pacijenata. Procenat smrtnosti je 2,17 odsto.

Vlada Srbije odlučila je na današnoj sednici da prihvati preporuke Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, tako da od sutra, 22. maja, za ulazak u Srbiju više nije potrebno imati negativan test na korona viurs, niti posebnu dozvolu kako za domaće, tako i za strane državljane, prenosi “Blic”.

Takođe, više ne postoji mera upućivanja u samoizolaciju pri dolasku u Srbiju.

Krizni štab je ovo preporučio Vladi Srbije pre dva dana, a na osnovu analize trenutne epidemiološke situacije.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close