VestiZaječar info
Najnovije vesti

MUP raspisao konkurs za obuku 1.060 novih policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna. 11 polaznika će se stručno osposobljavati za policijskog službenika na području Policijske uprave Zaječar.

Kako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović juče najavio, Ministarstvo nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra.

Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Od 1.060 polaznika COPO, 11 će se stručno osposobljavati za policijskog službenika na području Policijske uprave Zaječar i to pet polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Zaječar i Knjaževac i šest polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za potrebe Saobraćajne policijske ispostave Zaječar.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.
Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova  www.mup.gov.rs   i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku  www.copo.edu.rs.

Video-materijal Centra za osnovnu policijsku obuku, snimljen i na jezicima nacionalnih manjina, možete preuzeti sa FTP servera MUP-a.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close