VestiZaječar info

Turistička organizacija grada Zaječara na sajmu “Gusti di frontiera”: Motivi Zaječara i Srbije u Italiji!

Turistička organizacija grada Zaječara i ove godine je nastupila na sajmu “Gusti di frontiera” u Goriciji, koji je počeo u četvrtak 26. septembra, a završava se večeras.

Na štandu Turističke organizacije izložen je promotivni materijal i suveniri sa motivima grada Zaječara, istočne Srbije, ali nije izostala ni promocija kasnoantičkog lokaliteta „Feliks Romulijana“, našeg turističkog bisera. Posetiocima su podeljene i brošure o kulturnoj i turističkoj ponudi grada Zaječara na italijanskom jeziku.

Sajam “Gusti di frontiera” je za par dana posetilo blizu milion ljudi, a štand na kome je grad Zaječar ujedno i jedini predstavnik Srbije, posetili su mnogi koji su na ovaj način mogli da se informišu o našoj zemlji.

Večeras, na zatvaranju sajma nastupiće Gradski folklorni ansambl “ZoRa” i trubački orkestar iz Timočke krajine. Svi posetioci će imati priliku da čuju našu izvornu muziku, da vide igre iz našeg kraja, ali i da uživaju u dezenima srpske tradicionalne nošnje.

Tradicionalno, krajem septembra u predivnom ambijentu grada Goricija, održava se jedan od najpoznatijih i najposećenijih sajmova u ovom delu Italije, koji raste iz godine u godinu, posebno po broju posetilaca.

Turistička organizacija grada Zaječara je predstavila našu zemlju i sva njena turistička, kulturna i istorijska bogatstva. Ni ove godine nisu izostale reči hvale, kako za prezentaciju naše zemlje, tako i za sve ono što grad Zaječar može da ponudi ljudima koji žele da ga posete.
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close