Ritam gradaVesti

Tribina Narodne banke Srbije „Kako pokrenuti svoj posao – izvori finansiranja“ 20. marta u Zaječaru

Timočki omladinski centar i Narodna banka Srbije nastavljaju sa tribinama kroz koje mladi, ali i svi drugi zainteresovani građani Zaječara mogu naučiti više o finansijama kroz ”Malu školu finansija”.  Tribina na temu Kako pokrenuti svoj posao – izvori finansiranja i kako zaštititi svoja prava biće orgnaizovana u utorak, 20. marta u Prostoru za POMAK u Zaječaru. 

Narodna banka Srbije, u okviru svojih nadležnosti, sprovodi aktivnosti na polju finansijske edukacije građana, preduzetnika, poljoprivrenika i posebno mladih u cilju boljeg razumevanja finasijskih proizvoda i usluga koje se nude na finansijskom tržištu.

Edukativne aktivnosti Narodne banke Srbije imaju, pre svega, za cilj da pruže potpune i sveobuhvatne informacije mladima o finansijskim proizvodima i uslugama sa kojima će kao budući korisnici da se susretnu u raznovrsnim ponudama banaka, lizing kuća, osiguravajućih društava, dobrovoljnih penzionih fondova. Ovakvim preventivnim delovanjem, Narodna banka Srbije ukazuje na rizike koji mogu da se jave prilikom korišćenja finansijskih proizvoda i usluga i ujedno upućuje i na mogućnost i proceduru ulaganja pritužbe NBS na rad finansijskih institucija u cilju zaštite prava i interesa korisnika finansijakih usluga, u skladu sa Zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

NBS – Filijala u Nišu je u prethodnom periodu, u saradnji sa lokalnim samoupravama, bibliotekama, kancelarijama za lokalni ekonomski razvoj i kancelarijama za mlade, održala tribine u nekoliko gradova, a izmeđuo stalog pored Zaječara i u Pirotu, Dimitrovgradu, Surdulici, Aleksincu, Negotinu, Kladovu, Donjem Milanovcu, Majdanpeku, Nišu, Blacu, Vranju, Vladičinom Hanu, Kuršumliji, Beloj palanci i Merošine.

Tribina je počinje tačno u podne.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button