VestiZaječar info

Tradicionalna humanitarna akcija „Drug drugu“ od 30. septembra do 4. oktobra u Zaječaru

Povodom obeležavanja Dečje nedelje, koja se tradicionalno održava početkom oktobra, Matična biblioteka „Svetozar Marković” u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar organizuje humanitarnu akciju „Drug drugu”. Akcija obuhvata prikupljanje garderobe, igračaka, đačkog pribora i knjiga, i to u periodu od 30. septembra do 4. oktobra, od 9 do 13 sati, u prostorijama Crvenog krsta u Krfskoj ulici.

30. septembra, 1. i 2. oktobra, u holu Doma kulture u Kotlujevcu biće postavljena izložba knjiga o deci, roditeljstvu, vaspitanju i igri iz bibliotečkog fonda.

Za 3. oktobar planirana je dečja predstava „Strašna priča”, po tekstu Ane Đokić, a u realizaciji prof. Stevana Jovanovića i učenika škole „Desanka Maksimović”, koja je zakazana za 18.00 časova u sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac”.

4. oktobra u Muzičkoj školi, od 18 časova, biće održan prikaz knjige „Disciplina bez batina”, Nevene Lovrinčević, koju će predstaviti vaspitač PU „Đulići” Suzana Vitomirović.

“Slogan biblioteke za Dečju nedelju je „Svet po meri dece”, zato dođite i budite deo njega!”, poručuju iz zaječarske biblioteke.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close