DruštvoMladi i perspektiveVestiZaječar info

Realni susreti sa poslodavcima -Poziv otvoren za mlade od 18 do 30 godina

Kada se konkuriše za neki posao, jedna od stvari o kojoj se razmišlja je i razgovor koji sledi nakon odabira CV-a i ulaska u uži krug. Da li ste zamišljali kako bi izgledao taj razgovor za posao? Da li ste imali priliku da pitate nekog ko vodi razgovore za posao na šta obratiti pažnju?


U okviru projekta „Digitalni POMAK“, Timočki omladinski centar uz podršku Ministarstva omladine i sporta, 8. i 9. septembra organizuje realne susrete sa poslodavcima, u okviru kojih će mladi od 18 do 30 godina imati priliku da obave razgovor za posao, pre stvarnog razgovora za posao, ali sa ljudima koji u stvarnim firmama vode razgovore za posao.

U okviru realnih susreta sa poslodavcima, mladi iz Zaječara, koji se budu prijavili, imaće priliku da, kroz razgovor sa HR stručnjacima, odnosno osobama zaduženim za ljudske resurse, iz raznih kompanija, vide kako izgleda jedan realan razgovor za posao, i da baš od njih, koji su zaduženi za zapošljavanje novih radnika, dobiju savete kako da poboljšaju CV i motivaciono pismo, ali i kako da što bolje pokažu svoje kvalitete na intervjuu za posao.

Foto: Pixabay

„Ukoliko imate svoj CV i motivaciono pismo, možete nam poslati na konkurs@toc.rs do 5. septembra (naslov mejla: Realni sureti sa poslodavcem), a mi ćemo proslediti našim HR stručnjacima koji će ih pregledati i tokom razgovora dati vam sugestije kako da ih unapredite. Ukoliko ipak nemate CV, možete da ga napravite za ovu priliku, a motivacino pismo napišite za, na primer, vaš posao iz snova“, kažu u TOC-u i dodaju:

„Dođite da razbijemo bauk zvani “razgovor za posao” i da naučite od onih koji su veoma iskusni na ovom polju“.

Poziv mladima da iskuse razgovor sa poslodavcima i pre prvog razgovora za posao

Realnim susretima sa poslodavcima u okviru projekta „Digitalni POMAK“ prethodila je obuka za unapređenje komunikacionih veština u okviru koje su mladi imali priliku da steknu nova znanja, kompetencije i veštine neophodne za aktivno traženje posla, a jedan od zadataka ovih obuka bio je da osposobi mlade osobe da ne čekaju posao i konkurse već da istražuju svoje poželjne poslodavce uz stvaranje mogućnosti da im se i sami nametnu.


Mladi i perspektive – Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button