Slobodno vremeVestiZaječar info

Šarenilo boja, mirisa i ukusa: Gastro karavan promovisao prave vrednosti Srbije -Bazar u Zaječaru do nedelje

ZAJEČARCI PROBALI RAZNE KULINARSKE SPECIJALITETE, U OKVIRU BAZARA BOGATA PONUDA

Grad Zaječar i Turistička organizacija Grada Zaječara danas su prvi put bili domaćini gastro karavana koji putujući kroz Srbiju promoviše gastronomsku ponudu gradova i opština učesnika. U okviru karavana organizovan je i celodnevni program, a Zaječarci i njihovi gosti će sutra, 3. septembra, i u nedelju 4. septembra, na Trgu oslobođenja, moći da uživaju u bazaru na kome svoje proizvode predstavlja blizu 90 izlagača.

Manifestaciju je otvorio Vladimir Videnović, zamenik gradonačelnika Grada Zaječara, koji je napomenuo da je gastro karavan u Zaječar doneo kulinarske specijalitete sa teritorije cele Srbije – sa Zlatibora, iz Medveđe, Leskovca, Svrljiga, Golupca, Niša, Knjaževca, Novog Pazar, Bele Palanke, Majdanpeka i drugih mesta.

„Grad Zaječar daje maksimalnu podršku ovakvim manifestacijama. Očekujem da ćemo uspeti da ona naredne godine bude još masovnija, a naš cilj je da ona postane međunarodna. Običaji i tradicija su odličje jednog naroda i treba ih sačuvati. Način pripremanja hrane i pića svaki kraj treba da zadrži i to dosledno prezentuje“, rekao je Videnović.

On je gostima karavana i bazara poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u gradu.

Gastro karavan održan je na inicijativu Turističke organizacije grada, a Zaječarce i goste grada na Timoku, pozdravila je v.d. direktorka te organizacije Dragana Gogić Rajković.

„Veliko mi je zadovoljstvo što su moje kolege iz turističkih organizacija velikog broja gradova i opština iz cele Srbije danas ovde u Zaječaru i što će zahvaljujući ovom karavanu promovisati gastronomsku ponudu svog kraja. Naši izlagači na bazaru svake godine obraduju naše sugrađane i njihove goste. Svima želim da se dobro zabave, jer je to i cilj ove naše manifestacije, pored promovisanja pravih vrednosti“, istakla je Dragana Gogić Rajković.

Zaječarci su imali priliku da probaju ukusne specijalitete sa čuvene leskovačke roštiljijade, pršutu sa zlatiborske pršutijade, belmuž sa čuvene belmužijade u Svrljigu. Novopzarci su se predstavili kuhinjom svoga kraja, a na tezgama su se našli delikatesi od mesa, različite vrste sireva, rakije, med, razne vrste slatkiša i još mnogo toga.

Na gradskom trgu u Zaječaru našlo se za svakog po nešto, a u okviru karavana organizovan je i celodnevni program. Nastupile su i plesne grupe, a razni zabavljači družili su se sa najmlađim Zaječarcima.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button