Slobodno vremeSportVestiZaječar info

Sve je spremno za MEĐUNARODNU BRDSKU TRKU HALOVO – ZAJEČAR

Tokom naredna dva vikenda Zaječar će biti domaćin najboljim srpskim automobilistima i njihovim kolegama iz regiona. Za predstojeći vikend zakazana je međunarodna brdska trka Halovo – Zaječar, dok će narednog vikenda, odnosno 15. i 16. avgusta u Zaječaru, posle dugogodišnje pauze, biti održana i reli trka.

Održavanje trke je dugo bilo pod znakom pitanja zbog korona virusa, navode organizatori, ali sada se sve prtipreme, kako dodaju, odvijaju po planu.

“Odlično sve ide, sama staza je vrhunski pripremljena, asfaltirana. Duga je 2280 metara, ali za razliku od staze Vrška čuka, na kojoj je organizovana prošlogodišnja trka koja je imala samo dve krivine, ovo je staza koja ima 24 krivine. Izuzetno zahtevna i za automobil pošto je veliki uspon, kao i za vozače. Nije dovoljno imati samo dobar auto. Ovde će pobeđivati i auto i znanje“, kaže za Magnum radio Života Milić iz Automobilskog sprtskog saveza “AS”.

Put od Zaječara do Halova, prema planu zatvara se u subotu i u nedelju, od 08 do 20 časova.

“Naravno ako se takmičenje ranije završi, mi ćemo saobraćaj pustiti ranije da ne bi ljudi čekali bez potrebe. Ako slučajno dođe do neke vanredne situacije i ako je nekome neophodno da prođe, ako treba neko da ide kod lekara ili nešto slično, naravno da ćemo prekinuti takmičenje i propustiti ljude da urade ono što je bitnije od sporta”, navodi Milić.

Halovo – Zaječar je međunarodna brdska trka a šest posada iz Bugarske je već pristiglo.

“Nadamo se da će biti između 57 i 60 vozila, što se nije desilo u poslednjih par godina”, ističe koordinator Života Milić i dodaje:

“Trening i trka počinju u isto vreme, u 12 časova, trening u subotu, a trka u nedelju. I ono što se prvi put dešava na brdskim stazama Srbije, to je da se jedna trka vozi četiri puta, do sada je voženo dva do tri puta. Ovu novinu smo uveli mi iz “AS” Zaječara. Vozi se četiri puta radi atraktivnosti publike. Na žalost ne možemo imati mnogo publike zbog ove situacije. Četiri vožnje se voze a tri se boduju, sabiraju se tri najbolja vremena. Daje se mogućnost nekom od takmičara ako malo pogreši u prve tri vožnje da to ispravi u četvrtoj”.

Prema predviđenoj satnici, proglašenje pobednika očekuje se između 18 i 19 časova u nedelju.

Nakon dugogodišnje pauze u Zaječaru će narednog vikenda biti održana reli trka.

“Na prostorima grada Zaječara nije održavan reli jako dugo. Poslednji put je održan kada sam ja bio direktor takmičenja i pamtim ga po jako ružnom. Tada je naš kolega iz Auto – sporta, pokojni Narodović, preminuo. I od tada nije reli održavan. Održavamo ga ove godine, takođe je međunarodnog karaktera i boduje se za Centralnu evropsku zonu. I tu očekujemo strance, koliko će ih biti ne znamo. Prijave još nisu zaključene”, navodi Milić i dodaje:

“Superspecijal će se voziti na Kraljevici, odatle počinje reli, ide preko Šljivara gore, pa se spušta dole prema Grliškom jezeru, zatim ka Lenovcu, Leskovcu i u krug tako tri puta, prvi dan. Drugi dan ponovo krećemo sa vašarišta, ali u kontra smeru, ne idemo levo ka Grliškom jezeru, nego idemo pravo novouređenim putem, do Lenovca i Leskovca, zatim levo ka jezeru i penjemo se gore ponovo ka Šljivaru”.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close