SportVestiZaječar info

Nakon više od jedne decenije SPORTSKI TEREN U LUBNICI DOBIJA NOVO RUHO

Otvoreni sportski teren u zaječarskom selu Lubnica, nakon više od jedne decenije, dobija novi izgled.

Nakon uređenja prostora oko samog terena i pripreme podloge za finalne radove, prostor od oko 800 kvadrata je asfaltiran, postavljeno je novo osvetljenje, a prema rečima nadležnih, radovi će biti zaokruženi obeležavanjem samog terena i postavljanjem novih golova i koševa.

„Nakon asfaltiranja same podloge terena, počeli su radovi na osvetljenju terena. Postavljaju se četiri, osmometarske bandere, sa osam reflektora, ukupne jačine 1.200 vati. Nakon obeležavanja terena, biće zamenjeni golovi i koševi i sam prostor će biti korišćen za fudbal i košarku. Neposredno uz sam teren, nalazi se i prostor gde se najmlađi meštani ovog sela igraju, i on će takođe biti uređen, a rekviziti za igru ofarbani“, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP „Timok održavanje“ i dodao:

„Osim ovih radova, izvode se radovi i na uređenju otvorenog terena za sportove u Zvezdanu, i tamo će takođe, nakon asfaltiranja terena, biti urađena i rasveta i postavljeni novi koševi i golovi“.

Lubnica ima oko 800 žitelja, a prema rečima člana Saveta Mesne zajednice tog sela Slaviše Petrovića, u selu ima dosta omladine koja se bavi sportom, pa je uređenje ovog prostora, od velikog značaja za sve sportiste i rekreativce.

„Ovo je jedan od zahteva Mesne zajednice i drago nam je da se neko odazvao našoj molbi i na tome se zahvaljujemo. Sam teren nije uređen više od 12 godina, koliko ja pamtim, poslednji put je na ovom terenu nešto rađeno pre toliko godina, a dosta omladine imamo. Ovaj teren će mladi sigurno iskoristiti na pravi način, baveći se sportom“, istakao je Petrović.

Radove na uređenju terena u Lubnici izvodi Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ u saradnji sa Gradskom upravom, a vrednost radova je oko 3 miliona dinara.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close