DruštvoKladovoVestiZaječar info

Sprečen pokušaj krijumčarenja cigareta i nafte na dunavskim prelazima Đerdap i Prahovo

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika carinici su u saradnji sa policijom na dunavskim prelazima Đerdap i Prahovo sprečili pokušaj krijumčarenja oko 15.000 paklica cigareta i preko tri tone nafte.

Oko 15.000 paklica cigareta „ašima“, bez akciznih markica, zaplenjeno je na Badnje veče, 6. januara, na prelazu Đerdap.

Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao autobus rumunskih registarskih oznaka, koji je iz Italije ka Rumuniji prevozio 12 putnika.

“Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje, svi putnici kao i vozači autobusa odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari. Činilo se da je zaista tako, sve dok nije usledio detaljan pregled unutrašnjosti autobusa. U njegovom zadnjem delu, u kome su nedostajala čak četiri sedišta, ispod gomile torbi sa stvarima putnika, bilo je sakriveno 12 velikih kartonskih kutija i šest ogromnih platnenih torbi napunjenih pomenutim cigaretama”, navodi se na sajtu Uprave carine.

14.973 paklice cigareta „ašima“ su zajedno sa rumunskim autobusom predate u dalju nadležnost policiji i tužilaštvu.

Takođe, u luci Prahovo je prvog dana Nove 2020. godine sprečen pokušaj krijumčarenja preko tri tone nafte. Prekršaj je otkriven prilikom izlazne revizije rumunske samohotke sa tovarnim prostorom –broda „Tami“.

Merenjem pogonskog goriva u jednom od šest brodskih tankova, pronađeno je 3.203 litre goriva više, u odnosu na prijavljenu količinu.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close