VestiZaječar info

I danas red sunca, red oblaka, temperature u plusu

U Srbiji će danas ujutro biti mraza, mestimično magle, koja se u nižim predelima može zadržati i duže tokom pre podneva. Posle podne umereno naoblačenje, ali će se zadržati suvo vreme. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od -8 do -1, najviša dnevna od pet do 11 stepeni.

U Zaječaru danas sunčano vreme i malo toplije. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni. U subotu takođe sunčano vreme, minimalna temperatura 1, najviša dnevna 6 stepeni. 

Do 17. januara zadrzaće se suvo uz slabljenje jutarnjih mrazeva. U nižim predelima magla će se ponegde zadržavati duže tokom dana, dok će u ostalim delovima biti pretežno sunčano, osim za dane vikenda kada će u svim krajevima biti više oblačnosti.

U Srbiji je saobraćaj umerenog intenziteta, svi putni pravci u zemlji su prohodni, vanrednih zastoja i prekida nema, saopštio je AMSS.

Ipak, Auto-moto savez Srbije upozorava vozače na oprez zbog moguće magle na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima preko reka.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Dužih zadržavanja, kako je saopštila Uprava granične policije, nema ni na graničnim prelazima u zemlji.

Putevi prvog, drugog i trećeg priroriteta u Timočkoj krajini su mestimično vlažni, preko Crnog Vrha mestimično ima snega od 1 do 2 centimetra. Vidljivost je dobra, dok sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, kao i na putu Grljan-Vratarnica, na putu Boljevac-Knjaževac, i putnim pravcima koji se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

 

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close