BoljevacDruštvoVestiZaječar info

Sećanje: Boljevac obeležio 25 godina od početka NATO bombardovanja

Polaganjem venaca kod spomenika u centru Boljevca, podignutom u slavu poginulim žiteljima Opštine Boljevac u ratvima od 1991. do 1999. godine, danas je obeleženo 25 godina od početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju i odata pošta svim stradalim građanima.

Ceremoniji su prisustvovali i vence položili predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović, predsednica Skupštine opštine Jelena Milosavljević, predsednik OO SUBNOR-a Miodrag Jović, predsednik ORVS Boljevac, predstavnica Udruženja penzionera i invalida rada Boljevac Ljiljana Stojadinović, članovi Opštinskog odbora SPS u Boljevcu, prijatelji i članovi porodica stradalih.

Na Dan sećanja na žrtve NATO agresije, prisutni su se na ceremoniji u Boljevcu podsetili da je ova mala varošica ispod velikog Rtnja za vreme NATO agresije 19 puta gađana NATO projektilima, 18 puta gađan je vojni magacin iznad Boljevca, gde nije bilo žrtava, i pri kraju rata farma ovaca u Podgorcu, gde su nastradali Milija Andrejević, Nebojša Srbulović i Slavka Drugarinović Marić.

Ceremoniju polaganja venaca organizovala su udruženja SUBNOR i ORVS Boljevac.

DA SE NE ZABORAVI.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button