KladovoMajdanpekNegotinVestiZaječar info

Bespovratna sredstva EU za privatni sektor u turizmu: Podržani projekti iz Zaječara, Kladova, Negotina i Majdanpeka

Objavljeni su rezultati drugog kruga podrške Evropske unije privatnom sektoru u turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu. Bespovratna finansijska sredstva će dobiti 42 mala i porodična biznisa, poljoprivredna gazdinstva i pružaoca usluga privatnog smeštaja. Svrha konkursa je da se unapredi i učini održivijim turističko-ugostiteljski sektor u istočnoj Srbiji, Donjem Podunavlju i Opštini Topola. Iz Zaječara je podržano sedam projekata.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam” će po drugi put dodeliti bespovratna sredstva privatnom sektoru u turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu. Svrha poziva je da se finansijski podrže porodični i mali biznisi kako bi se unapredile i razvile turističke ponude i usluge.

Poziv je bio otvoren 19. septembra, a trajao je do 21. oktobra prošle godine. Ukupno se prijavilo 146 preduzeća, poljoprivrednih gazdinstava, malih i srednjih pravnih i fizičkih lica koja se bave iznajmljivanjem smeštaja.

Evaluacijom nezavisne komisije određena su 42 dobitnika bespovratnih finansijskih sredstava.

Sredstva su mahom opredeljena za povećanje energetske efikasnosti i za kupovinu opreme za hotele, restorane i kafiće, za usluge privatnog smeštaja, a među dobitnicima sredstava je i pružalac usluga rečnog transporta iz Donjeg Milanovca.

Konkursom je obuhvaćeno osam gradova i opština na teritoriji istočne Srbije i Donjeg Podunavlja: ​​Zaječar, Negotin, Kladovo, Majdanpek, Golubac, Veliko Gradište, Požarevac i Smederevo, kao i Opština Topola u centralnoj Srbiji.

Iz Kladova je podržano devet projekata, iz Zaječara sedam, Negotina tri i Majdanpeka dva.

Svi dobitnici konkursa će do kraja marta zvanično biti kontaktirani od strane GIZ projektnog tima u cilju dalje realizacije projekata.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button