KulturaVestiZaječar info

„PESMOM ZA LEK-SRCEM ZA SVE“: Humanost okupila brojne Zaječarce

U zaječarskom pozorištu sinoć je održana veoma uspešna humanitarna manifestacija „Pesmom za lek- srcem za sve“, u cilju prikupljanja sredstava za Međuopštinsku organizaciju obolelih od multiple skleroze grada Zaječara (MOMS).

Ideja organizatora, Ženske odborničke mreže grada Zaječara, Turističke organizacije grada Zaječara i Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine -Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, je bila da kroz pesmu, poeziju, igru i muziku, edukuju omladinu i sve ljude voljne da pomognu onima kojima je to neophodno, kao i da pruže primer drugima koji bi sutra sami bili organizatori humanitarnih dešavanja.

Sva sredstva prikupljena od prodatih ulaznica i prodajne izložba radova izloženih u foajeu pozorišta, biće uplaćena na žiro račun MOMS-a.

Okupljene ljude dobrog srca pozdravili su Dušan Perišić, predsednik Međuopštinske organizacije obolelih od multiple skleroze grada Zaječara i dr Maja Mledonović koja nesebično pomaže svojim pacijentima obolelim od ove opake bolesti.

U bogatom kulturno-umetničkom program učestvovali su: Gradsko pevačko društvo “Stevan Mokranjac”, Dečji hor Sabornog hrama rođenja Presvete Bogorodice i hor ovog hrama, Biljana Ilić, profesori OMŠ “Stevan Mokranjac” Zaječar, Folklorni ansambl “ZO-RA”, Bojana Krstić, Danijela Ružić i Ljuba Žeželj Petković.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button