VestiZaječar info

RADI SE ULICA IVANA MILUTINOVIĆA

U Zaječaru su otpočeli radovi na sanaciji ulice Ivana Milutinovića oko koje je bilo problema zbog seče drveća. Prema rečima gradonačelnika Boška Ničića, čim Vodovod bude završio sa svojim radovima kreće se sa sanacijom ulice.

“Imali smo već jedan sastanak sa stanarima ove ulice, a imaćemo još jedan. 99 odsto stanara se već izjasnilo da nemaju problema sa tim da se ukloni ono drveće koje smeta i da se zasadi novo drveće u ovoj ulici. U nekim ulicama koje su rađene ranije obećano je građanima da će biti posađeno novo drveće, a to nije učinjeno, to je slučaj u ulici Cara Dušana. I tamo će biti zasađeno novo drveće, u toku su javne nabavke, raspisaće se tender pa ćemo videti koji će rasadnik dobiti. Osnovna stvar neće biti cena već starost drveća. Hoćemo da posadimo što starije i deblje drveće da ne bi došlo do uništavanja i lomljenja, svuda po gradu gde je to moguće”, rekao je juče Ničić.

KRUŽNI TOK NA IZVORSKOM PUTU

Na pitanje novinara, da li će biti urađen kružni tok na Izvorskom putu, Ničić je naveo da je za realizaciju radova na toj raskrnici neophodno uraditi projekat, koji je grad naručio, a koji mora da uradi neka od eminentnih kuća i instituta koji se bave saobraćajem, jer nije jednostavno rešavati tako velike raskrnice.

“Mi smo na putu da završimo proces javnih nabavki, da izaberemo onoga ko će nam uraditi projekat, a nakon toga moramo predvideti u budžetu za 2020. godinu sredstva za otkup zemljišta jer ćemo ući i u posede koji su privatni. To smo sada u problemu i sa mnogim ulicama, moramo prvo da rešimo imovinske odnose pa da onda radimo. Nakon izbora projekta Republika je obećala da će oni regulisati raskrnisu Izvorski put i Miloša Obilića”, kaže Ničić.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close