SportVestiZaječar info

PRIZNANJA ZA NAJUSPEŠNIJE POJEDINCE I ŠKOLSKE EKIPE

GRAD ZAJEČAR OVE GODINE ULOŽIO U ŠKOLSKI SPORT PREKO MILION DINARA

U Zaječaru je danas upriličena svečanost povodom završetka sportskih takmičenja u školskoj 2018/2019. godini, na kojoj su najuspešnijim pojedincima i školskim ekipama uručene diplome i nagrade Sportskog saveza Grada Zaječara za postignute rezultate i odlične uspehe.

Kao i ranijih, i ove godine, bilo je dosta dobrih rezultata na školskim takmičenjima. Sportskom savezu i Gradu Zaječaru će i dalje interes dece i razvoj sporta u gradu na Timoku biti u prvom planu, rečeno je ovom prilikom.

Svečanosti su prisustvovali profesori, kao i predstavnici grada, koji su učenicima čestitali na postignutim rezultatima.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što vam se obraćam ispred grada. I ja sam se dugo godina bavio sportom pa su mi ovakvi skupovi u Gradskoj upravi najdraži. Bavljenje sportom je pola vašeg zdravlja, i psihičkog i fizičkog, naročito u vreme kompjutera, mobilnih telefona i svega onoga što nas danas okružuje”, rekao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika i dodao:

“Grad ulaže u sport i ulagaće i dalje, ne samo u profesionalni i amaterski već i u školski. Sve ono što je bilo planirano u ovoj godini, a što se tiče školskog sporta, mi smo do danas realizovali. Pored toga što ulažemo u sport želimo da ulažemo i u infrastrukturu. Samo ove godine imali smo dva nova objekta, jedan se nalazi na Kraljevici i to je Sunčana staza, a drugi je teren u Kotlujevcu. Sigurno je da se nećemo zadržati na tome jer imamo još mnogo projekata koji su vezani za vaše škole i terene u njima, ali i u gradu. Ono zbog čega posebno treba da budemo zadovolljni je to da je 25 odsto učenika uzelo učešća u ovim takmičenjima i to uopšte nije malo”.

Kao neko ko je zadužen za sport u Zaječaru, Stanković se zahvalio učenicima, profesorima, nastavnicima i roditeljima koji su ih podržali u onome što su radili.

U ime Sportskog saveza Grada Zaječara prisutnima se obratio i Dragiša Simonović, predsednik zaječarske kuće sporta. On je takođe svima čestitao na postignutim rezutatima.

“Sportski savez Grada Zaječara pored svojih mnogobrojnih aktivnosti koje ima forsira školski sport koji je i jedan od najmasovnijih. Ove godine uspeh koji ste postigli je zaista impozantan imajući u vidu konkurenciju iz Niša, Kruševca, Prokuplja…a na republičkim takmičenjima je bilo ekipa iz cele Srbije. Ja bih voleo da naredne godine postignete još bolje rezultate”, kazao je Simonović.

Sekretar zaječarskog Sportskog saveza Igor Božinović izneo je ovom prilikom i zvanične podatke o takmičenjima.

“Ove školske godine Sportski savez Grada Zaječara, u saradnji sa Gradskim savezom za školski sport pod pokroviteljstvom grada, organizovao je takmičenja u 14 sportskih disciplina. Najveći broj učesnika nastupio je u futsalu, čak 210 učenika. U ovoj školskoj godini učestvovalo je 157 školskih ekipa u 14 sportskih disciplina u četiri kategorije, učenici i učenice osnovnih škola i srednjih škola. Odigrano je 126 utakmica, a učestvovalo je 1410 učenika kroz sistem takmičenja. Obzirom na to da se na teritoriji Grada Zaječara školuje 5644 učenika učešće je uzelo 25 odsto onih koji se bave sportom”, naveo je Božinović.

Baveći se statistikom on je izneo i podatak da je interesovanje za sport ove godine bilo veće za tri odsto u odnosu na prošlu godinu, ali i za tri odsto manje od školske 2016/ 2017 godine kada je postignuto najbolje učešće u protekloj deceniji i kada je učestvovalo 28 odsto učenika.

“U okviru predškolskog sporta održan je program Sportske početnice sa elementima rukometa, košarke, fudbala i korektivnog vežbanja. U okviru ovog projekta uključena su deca predškolskog uzrasta svih gradskih škola i deca iz Predškolske ustanove “Đulići” u 16 obrazovnih grupa. Kroz program je prošlo 400 dece. U ovoj školskoj godini za realizaciju svih pomenutih aktivnosti utrošeno je million i 96 hiljada dinara. Realizovano je sve što je bilo planirano. Nadam se da ćemo u nekim narednim godinama program školskog sporta još proširiti kako bi se uključio još veći broj učenika”, rekao je Božinović dodajući da je na državnim takmičenjima ove godine učestvovalo najviše ekipa, 14 ekipa u sedam sportova i četiri pojedinca u dva sporta.

“Postignuti rezultati su značajni imajući u vidu jaku konkurenciju”, kazao je Božinović.


Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close