SportVestiZaječar info

Priređena manifestacija “Mali sajam sporta” (FOTO)

Manifestacija “Mali sajam sporta”, koja se tradicionalno u Srbiji organizuje već osmu godinu zaredom, danas je realizovana i u Zaječaru. Cilj organizatora je da ovom manifestacijom pokrenu najmlađe sugrađane, da se upoznaju sa sportskom ponudom svog grada i odluče se da treniraju neki od sportova. 

Iz hale sportova na zaječarskoj Kraljevici danas je po ko zna koji put poslata jasna poruka: Grad Zaječar jeste grad sporta, gde egzistira više od 40 klubova, sa manje ili više uspeha, i mnogobrojnim priznanjima. Sa ciljem da se mladi što više zainteresuju za fizičku aktivnost, članovi klubova i njihovi treneri su, na današnjoj manifestaciji “Mali sajmovi sportova”, za mališane Predškolske ustanove “Đulići” i sve zainteresovane osnovce i srednjoškolce, prezentovali sportske veštine.

“Ovaj “Mali sajam sporta” ima za cilj da predstavi ono o čemu ja stalno pričam, da je naš grad, grad sporta. Mi imamo preko 40 klubova, koji danas imaju priliku da ovoj deci, koja se možda do danas nisu odlučila kojim sportom žele da se bave, da upravo danas iskoriste priliku i odaberu neki sport. Mi kao Grad želimo da se naši mladi što više bave sportom, i iz tog razloga ćemo u budućnosti ulagati i podržavati ovakve manifestacije, ulagati u sport, ali infrastrukturu. Samo ove godine smo dobili nekolikko objekata, kao što je sportski teren u Kotlujevcu, ali i “Sunčana staza”, istakao je pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković.

Tradicionalna manifestacija “Mali sajam sporta” realizuje se već osmu godinu zaredom, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a uz podršku Ministartsva omladine i sporta. Ova manifestacija je uvertira za Međunarodni sajam sporta, koji će ove godine biti održan od 22. do 24. novembra u Beogradu. Prema rečima generalnog sekretara Sporstkog saveza Srbije, Gorana Marinkovića, ove godine se na listi gradova gde se održava ova manifetacija, našao i grad Zaječar i to, kako kaže, sa razlogom.

“Velika nam je čast da se danas nalazimo ovde i kao što znate Sportski savez Srbije neguje tradiciju od 8 godina, a svake godine se u 5 gradova održavaju manifestacije “Mali sajam sporta”. Ove godine je na listi i grad Zaječar i to sa razlogom. Znamo da je ovaj grad, grad sporta i prevashodno ova manifestacija je namenjena tome, da se sportski klubovi predstave, da deca danas izađu malo na teren, i da u nekoj budućnosti, oni koji nisu počeli da treniraju, počnu i da se sva deca bave sportom”, istakao je Marinković.

On je uručio lopte predsedniku Sportskog saveza grada Zaječara, Dragiši Simonoviću, kao poklon osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Zaječara.

“Ja bih se zahvalio na ovom poklonu, ovakva saradnja je plod jedne tradicije i dugogodišnjeg rada i smatram da ćemo i dalje nastaviti ovim putem i doprineti razvoju sporta i fizičke kulture u Zaječaru”, rekao je Simonović.

Pre početka manifestacije, u salonu Gradske uprave, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, priredio je prijem za goste iz Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta, a svoj izostanak je opravdao predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, koji je zbog bolesti, na pola puta morao da odustane od dolaska.


Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close