Riznica moga krajaVestiZaječar info

Iz sopstvenih sredstva ZAJEČAR OVE GODINE ULOŽIO 1,5 MILIONA EVRA U PUTNU INFRASTRUKTURU, najveća ulaganja u lokalne seoske puteve

NIČIĆ OBIŠAO RADOVE NA DEONICI PUTA BRUSNIK – SALAŠ

Radove koji se izvode na putu Brusnik – Salaš danas je obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa svojim saradnicima. On je tom prilikom istakao da se završavaju svi planirani poslovi, a da je Grad ove godine uložio u sređivanje putne infrastrukture više od 1,5 miliona evra svog novca, odnosno više od 170 miliona dinara. To je po rečima gradonačelnika zaista veliki podvig u odnosu na veličinu budžeta grada.

“Radove realizujemo pre svega zahvaljujući razumevanju Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, Puteva Srbije i čoveka koji je zadužen za nadzor puteva u ovom delu Srbije, a to je Aca Tričković. Ja sam izuzetno zahvalan i za deonicu koja je završena pre nekih mesec dana od brusničke stanice do ulaska u selo sa istočne strane u dužini od 3,5 kilometara, koja je koštala negde oko 23 miliona dinara i gde je utrošeno dve hiljade i 400 tona asvalta, a u tom delu put je širine četiri metara. Sada se ovih dana završava put od izlaska iz sela prema Salašu u dužini od četiri kilometara, gde je potrošeno malo više od tri hiljade tona asvalta i gde je vrednost 40 miliona dinara. Znači, samo u ovu deonicu puta ove godine smo uložili 63 miliona dinara i odrađeno je 7,5 kilometara puta. Što se tiče ukupnih radova na infrastrukturi mora da istaknem da nikada ovoliko nije uloženo, bar od 2004. godine do sada. Ako budemo završili rekonstrukciju ulice Ivana Milutinovića i Pavla Iića, verovatno do zime nećemo uspeti da završimo ulicu Save Kovačevića, ali računajući i prvu fazu izrade putne infrastrukture u industrijskoj zoni Zapad cifra će izneti preko šest miliona evra, od čega je samo Grad Zaječar uložio preko 1,5 miliona evra svog novca, računajući 23 kilometra puta deonice Vratarnica – Zagrađe – Marinovac – Stubal – Vrbica, letnje održavanje gde je uloženo preko 50 miliona, računajući održavanje regionalnih puteva od strane Puteva Srbije. Grad je uložio tolika sredstva i pored krize u kojoj se nalazio i u kojoj se nalazi i to je izuzetan napor koji smo uložili. Imamo manjih finansijskih problema ali ne možemo da stanemo sa radovima. Rađeno je prošle godine pa i ove. Sada će se otvoriti putni radovi i od Vratarnice prema Knjaževcu, rekonstrukcija koja će koštati negde oko 800 miliona”, rekao je Ničić.

Prema njegovim rečima dosta novca uloženo je i u projekte kako bi grad na osnovu njih mogao da obezbedi sredstva i kako bi se radilo na rešavanju krupnih problema, s obzirom na to da ima još dosta putnih pravaca koji su u stanju da skoro nisu prohodni.

NAREDNE NEDELJE POČINJU RADOVI NA KILOMETAR DUGOJ DEONICI ŠLJIVARSKOG PUTA

Radovi, na deonici Šljivarskog puta u dužini od jednog kilometra, koja nije završena, a čija je rekonstrukcija najavljena pre oko dva meseca, po rečima gradonačelnika, počeće u toku naredne nedelje.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close