SportVestiZaječar info

OTVOREN STADION KRALJEVICA – Vučić: VIDITE NISTE U LONDONU, OVO JE ZAJEČAR

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, u društvu predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandra Čeferina, obišao je novoizgrađeni stadion „Kraljevica“ u Zaječaru. Svečanosti su prisustvovali i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, ministar sporta Zoran Gajić, a pored domaćina, gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i predsednici opština Knjaževac, Boljevac i Sokobanja – Milan Đokić, Nebojša Marjanović i Miodrag Nikolić, kao i brojne druge zvanice iz sveta sporta i politike.

Prisutnima se na otvaranju stadiona obratio prvi čovek srpskog fudbala, predsednik FSS Dragan Džajić koji je istakao kako je velika čast što prisustvuje otvaranju jednog ovakvog stadiona, te obećao da će državna repreznatcija nekad zaigrati na ovom stadionu.

„Imam čast da prisustvujem ovakvom skupu, otvaranju velelepnog stadiona. Obećavam vam da će i naša državna reprezentacija igrati na ovom stadionu“, rekao je Dragan Džajić.

On je poželeo Zaječarcima da i njihovi klubovi iz godine u godinu igraju u višim ligama, jer bi kako je naveo „bio greh da na tako velelepnom stadionu ne igraju najbolji klubovi države“.

Specijalni pokloni, lopte sa potpisima naših reprezentativaca, uručeni su potom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću. FSS dobio je plaketu.

Prisutnima se obratio i Aleksandar Čeferin koji je istakao kako je ovo krasan stadion, te da predsednik dobro napreduje u gradnji stadiona širom Srbije.

„Zaječar je dobio savremeni stadion“ naglasio je predsednik Vučić, istakavši da stadion divno izgleda.

„Ako misle da u Beogradu treba da imamo 15 stadiona, a na istoku i drugim delovima nijedan, to nije politika koju će država da vodi. Svako drugo mesto mora da ima stadion kakav ima Beograd. A to da sve imaju samo u Beogradu, za to neka nađu nekog drugog. Šta god da uradite to neće biti dovoljno dobro“, rekao je predsednik.

„Vidite, niste u Londonu, ovo je Zaječar. Kada smo postavili kamen temeljac niko nije verovao. Radimo i gradimo što ranije nismo mogli. Beograd čudesno izgleda, ali tako mora da izgleda svaki deo Srbije“, naglasio je Vučić.

Stadion Kraljevica je jedan od tri, uz stadione u Leskovcu i Loznici, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima.

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button