VestiZaječar info

VUČIĆ U ZAJEČARU NAJAVIO VELIKA ULAGANJA U ZDRAVSTVENI I SREDNJOŠKOLSKI CENTAR

Novoizgrađeni stadion „Kraljevica“ otvoren je danas u Zaječaru u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Republike Srpske Milirada Didika, UEFE Aleksandra Čeferina, gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, ministara u Vladi RS Zorana Gajića i Marka Blagojevića i brojnih drugih državnih i lokalnih zvaničnika. Stadion je otvorio predsednik FSS Dragan Džajić.

Zvanične konferencije za medije nije bilo ali je predsednik u hodu ipak odgovarao na pitanja novinara. Na pitanje o investicijama u gradu Zaječaru Vučić je rekao da se bavi tim pitanjem i da je Zaječar jedan od prioriteta kada je reč o novim investicijama.

„Dali smo sve od sebe da dovedemo nekog investitora. Aptiv je sve vreme pregovarao i na kraju su završili u Novom Sadu i Leskovcu. Oni rade nešto malo u Gorenju ali to nije u onoj meri u kojoj smo očekivali. Radimo i borimo se. Za nas su Zaječar, Sombor, Požarevac i Vranje prioriteti gde se sa
investitorima, kako zapadnih tako i istočnih zemalja, uvek razgovara da prvo tu dođu. Ziđin i Čukaru Peki dobro rade u Boru ali mora i Zaječar da dobije nešto dobro, da u potpunosti zaustavimo odliv ljudi“, kazao
je predsednik Vučić.

Kako je rekao, planova za investiranja u gradu ima, ali je dodao i da nije lako jer je potrebno dosta novca.

„Mi smo uradili puteve više nego ikada u istoriji. Radili smo Zaječar – Negotin, prema Vrtarnici i Knjaževcu. Reč je o velikoj kilometraži i velikim investicijama. Uradili smo i dve škole, ali ovde ćemo morati da radimo i srednjoškolski centar, a to je mnogo novca, preko dve milijarde dinara“.

Što se kanalizacije tiče Zaječar je na listi projekata ,,Čista Srbija’’, podsetio je Vučić, ali i dodao da realizacija tog projekta nije ni laka ni jednostavna.

Govoreći o izgradnji Parka imperatora na Kraljevici, predsednik je naglasio da je to važno jer će tada ljudi dolaziti više u Zaječar.

„Kada napravite novi hotel to će vam doneti još više novca, to će vam dati veće promete u kafićima, restoranima i drugde i to podiže ceo Zaječar, to je jedna od vizija za budućnost. Uz sva ova ulaganja mislim da će biti mnogo više turista. Važno nam je da podignemo turizam u ovom delu Srbije, koji je dragulj Srbije, ali nam je potrebno mnogo novca“, istako je Vučić.

Ulaganja u zdravsto su, kako je kazao, takođe velika.

„Za Dečije odeljenje vam stiže ultrazvuk ove nedelje. U martu stiže magnetna rezonanca u Zaječar. 2013. godine ste dobili analogni mamograf, sada vam stiže novi digitalni mamograf u novembru ili
decembru. U Zaječar treba da stigne i sanitetsko vozilo. I ostao je Zdravstveni centar koji nam je od presudnog značaja, ali za to je potrebno, bez opreme, najmanje 40 miliona evra“, rekao je Vučić.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je danas predsedniku Republike predstavio neke od brojnih kapitalnih projekata, ističe posebno zadovoljstvo zbog toga što je, kako kaže, predsednik već uvrstio, kada je Zaječar u pitanju, u prioritete kompletan završetak rekonstrukcije Zdravstvenog centra i srednjoškolskog centra čija će rekonstrukcija prevazići vrednost dvoipogodišnjeg ukupnog budžeta grada.

„Takođe će već ovih dana biti pokrenute procedure za završetak radova rekonstrukcije svih bočnih ulica na potezu između ulica 7. septembar, Svetozara Markovića i Nikole Pašića, a već na proleće i izgradnje nove Zdravstvene stanice u naselju Kotlujevac, na mestu stare“, navodi Ničić i dodaje:

„U isto vreme očekuje se i početak radova na kanalizacionoj mreži (68 kilometara) i prečišćivaču otpadnih voda kroz projekat “Čista Srbija”.

Prema njegovim rečima, predsednik je danas upoznat i sa pokrenutom procedurom javno-privatnog partnerstva za rekonstrukciju i održavanje ulica u svim selima i prigradskim naseljima procenjene vrednosti oko 2,5 milijarde dinara.

Na svom Fb profilu Ničić je zahvalio svima, pre svega mladim ljudima, sportistima, trenerima i drugim građanima, iz Zaječara i Timočke krajine, na veličanstvenoj atmosferi koju su stvorili na otvaranju velelepnog zdanja.

„Bilo mi je zadovoljstvo da budem domaćin ovog istorijskog događaja u našem gradu i predsedniku Republike, gospodinu Vučiću, predstavim neke od brojnih kapitalnih projekata od vitalnog značaja za naš grad“, naveo je Ničić.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button