SportVestiZaječar info

Otvara se stadion „Kraljevica“

Novoizgrađeni stadion „Kraljevica“ u Zaječaru otvara se danas u 11 sati, a ovom događaju prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik FSS Dragan Džajić.

Obilazak stadiona predviđen za 11 sati, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Stadion se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz stadione u Leskovcu i Loznici, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima.

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

Prema ranijim najavama, Vučić će stadion obići u društvu predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandra Čeferina, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsednika FSS Dragana Džajića i jedan broj ministara u Vladi RS, a potom će se zajedno uputiti u Leskovac, gde Srbija od 15 sati dočekuje Bugarsku u odlučujućem meču za plasman na EURO 2024.

Kako je najavio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, otvaranju će prisustvovati fudbaleri i treneri svih fudbalskih klubova sa područja Timočke krajine (Borskog i Zaječarskog okruga) kao i jedan broj zvanica iz javnih preduzeća i ustanova, i njihovih radnicika, koji su na bilo koji način, u protekle dve i po godine, pomogli izgradnji ovog hrama fudbala u Timočkoj krajini.

Kako dodaje Ničić, podrazumeva se potreba i obaveza da se, kada nekom događaju prisustvuju ovako visoke zvanice, vrše bezbedonosne provere (i preduzimaju odgovarajuće mere) i da nije moguće da na stadion uđe, kako neki pišu “ko god poželi” i “po spiskovima”.

„Svaki građanin Zaječara, Timočke krajine, Srbije ili bilo kog dela naše planete, nakon zvanične predaje objekta od strane izvođača radova gradu i FSS moći će, ubrzo, da uđe i vidi, bez problema, svu lepotu ovog zdanja“, navodi Ničić.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button