BorSportVestiZaječar info

TREĆI MEMORIJALNI TURNIR U MALOM FUDBALU “SLOBODAN PERIŠIĆ PEKI – BOR 2020”

VELIKO INTERESOVANJE, UČESTVUJU EKIPE IZ CELE TIMOČKE KRAJINE

BOR. Povodom 90 godina postojanja Asocijacije “Sport za sve Bor”, u gradu bakra i zlata u toku je treći po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom “Slobodan Perišić Peki – Bor 2020.”, koji se održava do 19. januara.

Turnir se odvija u sedam starosnih kategorija – cicibani (2011. godište i mlađi), mlađi petlići (2009. godište i mlađi), petlići (2007. godište i mlađi), pioniri (2005. godište i mlađi), kadeti (2003. godište i mlađi), seniori i veterani (1982. godište i stariji).

Prve utakmice odigrane su u predvečerje božićnih i novogodišnjih praznika, a veliko finale u svim kategorijama na programu je u nedelju 19. januara. Na turniru učestvuje 60-tak ekipa iz Bora i okoline, Zaječara, Negotina, Majdanpeka, Kladova, Boljevca…

Najboljoj ekipi u seniorskoj konkurenciji pripašće novčana nagrada od 120, drugoplasiranoj ekipi 60 i bronzanim majstorima igre na “petoparcu” 30 hiljada dinara, pahari, diplome, robne nagrade i pokloni.

-Mada je turnir po kvalitetu jači nego prošle godine, verujemo da će naša ekipa DOO Lefter iz Bora, čije boje brane mladi i talentovani fudbaleri OFK Bora postići odličan rezultat. Ekipa je po drugi put osvojila treće mesto na tradicionalnom 29. po redu, turniru u malom fudbalu “Zaječar 2019.”. U gradu na dva Timoka za malo nam je izmaklo veliko finale i borba za prvo mesto, ali zato smo u našem gradu jedan od glavnih favorita za osvajanja prvog mesta u seniorskoj konkurenciji – kaže Marko Terzić, igrač i trener DOO Lefter.

Generalni pokrovitelj turnira je grad Bor.

N. P.

FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close