BorHronikaVestiZaječar info

NOVO NEDELO u Donjoj Beloj Reci: Prvo odnet krov, sada porušen i objekat!

VANDALIZAM JAČI OD ZAKONA?

Nakon nesvakidašnje krađe krova sa pomoćnih objekata, koja se dogodila u ataru sela Donja Bela Reka, sredinom oktobra, usledio je događaj koji je izazvao novu zabrinutost.

Nije prošlo mnogo vremena od kada je policija pronašla i uhapsila B. R. (56) iz okoline Bora, osumnjičenog za tešku krađu koja se dogodila na imanju Zaječarca Dragana Stamenkovića, u Donjoj Beloj Reci kod Bora, a komšije iz sela su Stamenkoviću javile da su mu porušeni noseći stubovi i grede sa istog objekta.

„Nije prošlo dvadesetak dana od tada, a komšije iz sela su mi javile da su mi porušeni stubovi i noseće grede i odnet ostatak krovne konstrukcije“, priča Stamenković.

Iz Policijske uprave u Boru, saopštili su da su odmah po prijavi izašli na lice mesta i obavestili nadležno tužilaštvo koje je naložilo da im se dostavi izveštaj, što je, kažu, i učinjeno.

„Policija i dalje radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja“, dodaje se u saopštenju PU Bor.

Privatna arhiva: Radovi na nedavnom postavljanju nove krovne konstrukcije

Dok se nedelo rasvetljava, vidno zabrinut, vlasnik porušenog objekta navodi:

„Ne znam šta da mislim. Moje prve komšije su Zi Đin i čovek koji je, zbog sumnje da je ukrao pola krovne konstrukcije i pocinkovani trapezni lim sa mog krova, uhapšen, a zatim pušten na slobodu“.

Podsetimo, policija je tom prilikom saopštila da je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi pronašla deo ukradenih predmeta, kao i da je nađena suva biljna materija za koju se sumnja da je marihuana i da pripada sinu osumnjičenog, S. R. (23), koji je takođe uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Stamenković ne krije svoju zabrinutost.

„Ne znam šta da kažem. Ja sam veoma zabrinut zbog svega ovoga. Ko sme tako da uđe u tuđi posed, da ruši nečije objekte? Ovu zgradu su moji baba i deda gradili šezdesetih godina prošlog veka, ja sam tu sa njima preko leta živeo i provodio vreme. Uprkos mojoj želji i težnji da to očuvam, da sačuvam dedovinu, dešava se ovo“, navodi sa nevericom Stamenković i dodaje:

„U odnosu na prvi put, kada je policija brzo reagovala kada je ukraden krov, ovog puta vreme prolazi, a ništa se ne dešava. Uplašen sam za moju imovinu, šta može da bude sledeće?“.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button