VestiZaječar info

NASTAVLJAJU SE PREVENTIVNI PREGLEDI U ZAJEČARU: Fizijatrijski pregledi dece, laboratorijske analize, pulmološki pregledi odraslih

Preventivni pregledi u zaječarskom Zdravstvenom centru se nastavljaju.

U nedelju, 26. maja, u periodu od 8 do 17 sati, biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, koji će obuhvatati: pregled kičme, stopala i celokupnog lokomotornog sistema.

Za odraslo stanovništvo biće organizovano: merenje krvnog pritiska, provera krvne slike, hormona štitaste žlezde, dok će muškarci moći da provere tumor markera prostate.

Takođe, u sklopu preventivnih pregleda, svakom građaninu starijem od 50 godine, moguće je uraditi pulmološki pregled, a onima sa pušačkim stažom dužim od 30 godina, biće urađen i rentgen snimka pluća.

„Pacijentima kod koji se pronađe patološko stanje, biće upućeni na dalju diagnostiku i lečenje“, navodi se u saopštenju ZC Zaječar.

Kako bi građani obavili preventivni pregled, potrebno je da se, sa zdravstvenom knjićicom ili nekim ličnim dokumentom, bez prethodnog zakazivanja, prvo jave u Službu opšte medicine u Domu zdravlja, odakle će, nakon pregleda, biti upućivani u laboratoriju, odnosno Dispanzer za plućne bolesti (na Odeljenje pulmologije) ZC Zaječar.

„Roditelji dece predškolskog i školskog uzrasta će, bez prethodnog zakazivanja, svoju decu dovoditi u Sluzbu fizikalne medicine i rehabilitacije na prizemlju Doma zdravlja (ulaz od strane Hitne pomoći)“, napominje se u saopštenju.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button