KulturaVestiZaječar info

„Mladi maj“: Radionica, promocije, gostovanje pesnika u osnovnim i srednjim škola

Festival mladih pesnika „Mladi maj“, 38. po redu, nastavlja se danas u Pozorišnom muzeju u Zaječaru „Radionicom pisanja poezije“ na kojoj učestvuju finalisti Festivala, učenici osnovnih i srednjih škola i gosti Festivala. I danas će pesnici gostovati u zaječarskim osnovnim i srednjim školama,

U 13.00 sati, u Pozorišnom muzeju biće promovisana knjiga poezije Danice Karić „Slobodne ptice lete visoko, vizuelna priča o ljubavi“, uz muziku i video zapise, u okviru multimedijalnog projekta istog naziva.

Kako je predviđeno programom, u 17.00 sati, biće predstavljena knjiga „Stihoterapija“ autorki Jelene Žugić i Anđele Đokić, a u 18.00, u rubrici „Portret pesnika“ biće predstavljen Petar Miloradović.

U 19.00 sati, biće održana promocija knjige „Izmeštenik“ autora Dragana Hamovića, a u 20.00 sati promocija monografije o američkom muzičaru i pesniku Niku Kejvu.

Četvorodnevni pesnički festival završava se sutra uveče, kada će od 19:00 sati biti priređena promocija knjige prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika Ane Ogrizović.

Za 20.00 sati predviđen je nastup ovogodišnjih finalista festivala i proglašenje pobednika Festivala.

I ove godine biće dodeljena  nagrada “Sergije Lajković”, a prvi put biće dodeljena i Specijalna nagrada Festivala za sveobuhvatan doprinos i afirmaciju književnog I umetničkog stvaralaštva mladih.

Organizator je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture i informisanja.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button