VestiZaječar info

NA SNAZI NARANDŽASTI METEO-ALARM, SUTRA SE PALI CRVENI zbog visokih temperatura

U celoj Srbiji danas je zbog visokih temperatura na snazi narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će jak i dugotrajan toplotni talas danas usloviti maksimalne temperature od 33 do 37 stepeni Celzijusa, a od sutra do kraja sedmice od 35 do 40 stepeni.

Na području Zaječara maksimalna temperatura danas će biti oko 35 stepeni, a od sutra do kraja sedmice od 37 do 40 stepeni Celzijusa.

U većini urbanih sredina očekuju se tropske noći.

Toplotni talas pratiće i izražen deficit padavina i sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i tokom naredne nedelje, navodi RHMZ.

Inače, narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Prema prognozi RHMZ još toplije biće sutra, te će zbog visokih temperatura biti na snazi crveni meteo alarm u većem delu Srbije,

Toplotni talas pratiće i izražen deficit padavina i sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i tokom naredne nedelje, navodi RHMZ.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button