KnjaževacSportVestiZaječar info

Mladi napadač napustio redove Timoka 1919: UROŠ ŠINKI NIKOLIĆ POJAČAO TIMOČANIN

ZAJEČAR. Uroš Šinki Nikolić (22), talentovani napadač i jedan od najboljih fudbalera zonaša Timoka 1919 u protekloj sezoni, napustio je jato “belih labudova” sa Timoka, gde je prošao sve selekcije od petlića do prvog tima, i pristupio je novom srpskoligašu Timočaninu iz Knjaževca.

-Moje kvalitetne partije i golovi u minuloj sezoni u “plavo belom” dresu Timoka očigledno nisu ostale nezapažene kod lovaca na talente iz mnogih klubova sa Istoka. Ovoga leta imao sam nekoliko ponuda iz srpskoligaških i prvoligaških klubova, a nakon vaganja i dogovora sa mojim roditeljima, prihvatio sam ponudu novog srpskoligaša Timočanina iz Knjaževca, gde živi moja baka i kod koje ću da stanujem. Brzo sam se oko uslova dogovorio sa čelnicima kluba, potpisao sam potrebne papire i već juče (ponedeljak), posle prozivke, odradio sam prvi trening u novom klubu. Zdrav sam i spreman za najveće napore tokom priprema i uveren sam da ću se izboriti za status standardnog prvotimca u dresu Timočanina, čije sve fudbalere odlično poznajem i sa kojima se družim – kaže sa zadovoljstvom Uroš Nikolić.

Nema dileme, odlaskom sjajnog fudbalera Uroša Nikolića Šinkija “beli labudovi” su izgubili odličnog navalnog igrača i golgetera, dok su popularni “torlaci”dobili vrsnog fudbalera, možda i najveće pojačanje ovoga leta, koji će biti velika opasnost za sve odbrane na srpskoligaškom Istoku.

Čelnici Timoka ovih dana ubrzano rade na angažovanju novog napadača, koji će popuniti upražnjeno mesto u navalnom redu. Ozbiljno računaju i na svoje igrače iz kadetskog pogona, koji su svakim danom sve bolji. Po svemu sudeći i u predstojećoj sezoni u novoformiranoj zoni Istok, zajedno sa klubovima iz Zaječarskog, Borskog i Pirotskog okruga, Timok će imati najmlađi sastav u ligi, ali spreman i sposoban da prvi stigne na cilj i od idućeg leta ponovo zaigra u srpskoligaškom društvu gde mu je i mesto.

N.P.

foto: Novica Petković Skela

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button