DruštvoVestiZaječar info

MASKE – SVUDA, STALNO, SVI – PONOVO ZABRANA OKUPLJANJA, ARENA PONOVO KOVID BOLNICA!

Foto: srbija.gov.rs

Maske treba da nosimo svuda, stalno, svi stalno, uključujući i otvoren prostor

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević saopštila je danas da je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 odlučio da od danas nošenje maski bude obavezno i na otvorenom prostoru.

Kisić Tepavčević je nakon sednice Štaba navela da će od ponedeljka, 19. oktobra, Štark arena ponovo biti spremna za prijem pacijenata obolelih od COVID-19.

Ona je ponovila da su opšte preventivne mere, fizička distanca i nošenje maske osnovne mere koje spasavaju živote, dodajući da se pooštravaju sve dosadašnje mere u smislu kontrole primene.

Iako je ograničenje okupljanja ljudi bilo do 30, bilo je primera da su organizovana slavlja, zbog čega se izdaje zabrana lokalnim samoupravama da dozvoljavaju takvu vrstu okupljanja, objasnila je Kisić Tepavčević.

Ona je naglasila da maske moramo da nosimo svi, svuda, uključujući i otvorene prostore, podvukavši još jednom da je ta mera obavezujuća.

“Svi uslužni objekti moraju da imaju odgovorno lice koje ima za cilj striktno sprovođenje preventivnih mera protiv kovida 19. Moramo svi da se maksimalno organizujemo, ove mere nisu ni skupe ni teške, jedino ćemo uspeti ako ste tako ponašamo. Apelujemo na pojedince koji se do sada nisu pridržavali mera, da zaštite svoju porodicu i sebe. Svačija uloga je značajna u borbi protiv virusa, svi moramo opominjati i podsticati ljude oko sebe da se pridržavaju mera”, istakla je Darija.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button