SportVestiZaječar info

MALI FUDBAL: Završen turnir „Balkan kup – Zaječar 2020“

U FINALU FENIKS BOLJI OD KMF TIMOKA, APOTEKA UNIPROM M I BOTEV PODELILI TREĆE MESTO – NAGRADE NAJBOLJIMA URUČIO MILAN STANKOVIĆ, POMOĆNIK GRADONAČELNIKA SPORTSKOG ZAJEČARA ZA OMLADINU I SPORT

ZAJEČAR. U Sportskoj hali podno Kraljevice minulog vikenda je održan prvi Međunarodni turnir u malom fudbalu „Balkan kup – Zaječar 2020“. Na turniru je učestvovalo 13 bugarskih i tri ekipe iz Zaječara (KMF Timok, FSZO i Apoteka Uniprom M). Sve utakmice su sudili delioci pravde iz grada na dva Timoka, koje je predvodio Igor Živić, predsednik SSOS GFS Zaječar. Delegat na svim utakmicama bio je jedan od najboljih i najpoznatijih bugarskih sudija Evgeni Gerov.

Da podsetimo, u ime Saveza i lokalne samouprave Grada Zaječara, turnir je otvorio Milorad Miki Vučković, predsednik GFS Zaječar, koji je u ime domaćina pozdravio sve goste i takmičare poželevši svima prijatan boravak u sportskom Zaječaru, a fudbalerima i puno uspeha na parketu, a da na kraj pobedi ko je najbolji, najsrećniji ili najspretniji.

Posle trodnevnog nadmetanja majstora igre na „petoparcu“ prvo mesto osvojila je ekipa Feniks (Loveč, Bugarska), koja je u finalnom susretu uz dosta sreće pobedila KMF Timok (Zaječar) sa 3:2. Treće mesto bez odigravanja utakmice, zbog premora igrača obeju ekipa, bratski su podelili momci iz Apoteke Uniprom M iz Zaječara i Boteva iz Vrbova (Bugarska).

Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Dušan Lazarević (KMF Timok), najbolji strelac sa osam postignutih golova je Evelin Enev (Feniks), a najuspešniji čuvar mreže je Petko Ivanov (Feniks).

U prisustvu Milorada Mikija Vučkovića, predsednika GFS Zaječar i čelnika iz Bugarske delegacije, pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima uručio je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport.

Organizatori ove manifestacije bili si Grad Zaječar i Bugarska asocijacija mini fudbala, uz nesebičnu podršku Sportskog saveza grada Zaječara i GFS Zaječar.

Za vreme boravka u Zaječaru, u svečanom salonu Gradske uprave, priređen je i prijem za Bugarsku delegaciju, gde su sa gostima razgovarali Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport. U prijateljskoj atmosferi i plodnom razgovoru, Ničić je istakao da bi trebalo raditi na tome da turnir „Balkan kup Zaječar 2020“ postane tradicionalan i da u narednim godinama na ovom turniru učestvuju i druge balkanske zemlje Makedonija, Rumunija, Turska…

Rezultati, polufinale: Apoteka Uniprom M – Feniks 0:2, KMF Timok – Botev 2:0.
FINALE: KMF Timok – Feniks 2:3.


Milan Stanković uručuje priznanje Petku Ivanovu, najboljem golmanu na turniru (Feniks)


Milan Stanković je uručio pehar Dušanu Lazareviću, najboljem igraču turnira (KMF Timok)


Milan Stanković i Evelin Enev, sa osam golova najbolji strelac turnira (Feniks)


Milan Stanković uručuje pehar za osvojeno drugo mesto Davoru Joksimoviću, kapitenu KMF Timok

N. P.
FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button