SportVestiZaječar info

20. put KARATE KAMP U GAMZIGRADSKOJ BANJI (FOTO+VIDEO)

Jubilarni Zimski karate i martial arts kamp „Timočka krajina 2020″, 20. po redu, održan je u Gamzigradskoj banji, a osim karatista iz Zaječara, bilo je učesnika i iz Majdanpeka, Bora, Leskovca, Beograda, Novog Sada, Žagubice i Minićeva. Takođe, na tradicionalnom kampu, svoje umeće pokazali su i članovi karate sekcija Gradskog karate kluba „Zaječar“ iz Podgorca, Osnića, Lubnice i Zvezdana.  Učesnici kampa, osim karate treninga, imali su treninge aikidoa, kung fua, ninđucua i  joge. 

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji i ove godine bila je uspešan domaćin učesnicima zimskog karate kampa. Tokom četiri dana, oko 60 učesnika bilo je smešteno u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona, a kako su nam otkrili svi su izuzetno zadovoljni, kako onim što su mogli ove zime da nauče u Gamzigradskoj banji, tako i smeštajem i sadržajima u Specijalnoj bolnici. Jedna od njih je i Nađa Stanković, članica Karate kluba Zaječar, koja se ovom borilačkom veštinom bavi od predškolskog uzrasta.

Nađa kaže da u kampu može puno toga da nauči, ali i da uživa u pratećim sadržajima i druženju sa drugim učesnicima kampa.

Cilj karate kampa je, prema rečima Miroslava Radojkovića, predsednika Gradskog karate kluba Zaječar,  edukacija i druženje dece, a najvažnije je, kaže, da deca kući ponesu nova lepa iskustva.

„U kampu su ove godine instruktori iz Beograda, Leskovca, Majdanpeka, Zaječara, Minićeva. Treninge održavamo prepodne i popodne i tako se pripremamo za predstojeću takmičarsku sezonu. Kamp je osmišljen tako da deca treniraju, da se edukuju, ali i druže sa drugom decom, da nauče i neke druge borilačke veštine, a ne samo karate“, istakao je Radojković.

Karate kamp u Gamzigradskoj banji je, inače, najstariji zimski karate kamp u Srbiji, koji tradiciju dugu 20 godina nikada nije prekidao. Instruktori su, kažu, zadovoljni prikazanom tehnikom i ovogodišnjom spremnošću takmičara, što treba da donese i dobre rezultate na predstojećim takmičenjima.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“ učesnicima izuzetno odgovara, kako navode, posebno to što imaju adekvatan prostor, bazen i salu za vežbanje.

Domaćini su, tradicionalno, spremno dočekali učesnike kampa, a doktor Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ je, osvrnuvši se kratko na početke organizacije kampa u ovom prostoru, podsetio da je nekada bilo mnogo više onih koji su se bavili borilačkim veštinama, ali izrazio i veliko zadovoljstvo što jedan ovakav kamp traje 20 godina i što se održava baš u Gamzigradskoj banji.

Organizatori 20. Karate kampa u Gamzigradskoj banji su  Gradski karate klub „Zaječar“ i Udruženje karate klubova Timočke krajine.
Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button