BorSlobodno vremeVesti

Lazareva pećina otvorila svoje kapije

Speleološki i turistički lokalitet „Lazareva pećina“ otvorila je u sredu svoja vrata za organizovane i unapred najavljene grupe turista, dok će pećina za individualne posete biti otvorena preko vikenda.

Radno vreme i uslovi za obilazak pećine prilagođeni su trenutnoj epidemiološkoj situaciji, važećim preporukama i propisanim merama zaštite nadležnih organa Republike Srbije, koje su donete u cilju sprečavanja širenja virusne epidemije.

Pećina će biti otvorena subotom i nedeljom od 10.00 do 16.00 sati za individualne posete, a sredom, četvrtkom i petkom pećina će se otvarati samo za unapred prijavljene organizovane grupe od najmanje 20 osoba.

Ponedeljkom i utorkom pećina će biti zatvorena.

U turistički deo Lazareve pećine može istovremeno da uđe maksimalno 30 osoba, uz pridržavanje svih mera zaštite, kao što su korišćenje propisane zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava i držanje preporučenog fizičkog rastojanja.

Kako navode nadležni, u cilju sprečavanja zaražavanja i prenošenja infekcije u Republici Srbiji, radno vreme i mere zaštite za speleološki lokalitet „Lazareva pećina“ usklađivaće se sa epidemiološkom situacijom, preporukama i merama nadležnih organa Republike Srbije i Štaba za vanredne situacije grada Bora.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close