SportVestiZaječar info

BAZEN se otvara U SREDU, prvi dan BESPLATAN

Sezona kupanja na gradskom bazenu na Kraljevici počinje u sredu 1. jula, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.

Kako navode u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“, pripreme za prijem posetilaca su završene, a prema rečima nadležnih, zbog epidemije koronavirusa, tokom trajanja kupališne sezone biće primenjene sve adekvatne mere.

Uprkos želji da sezona kupanja na gradskom bazenu u Zaječaru počne oko 15. juna, kao i ranijih godina, ovogodišnje vremenske prilike nisu bile naklonjene kupačima, pa će kapija bazena biti otvorena u sredu, 1. jula, kada će ulaz za sve posetioce biti besplatan. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ležaljke na bazenu biće postavljene na rastojanju od metar i po, nakon korišćenja biće odmah dezinfikovane, a preporuka je, da se nakon izlaska iz vode, drži socijalna distanca od dva metra.

„Pripreme bazena za početak još jedne kupališne sezone ulaze u završnicu. Osim uređenja i farbanja školjke velikog i malog bazena, izvršen je remont pumpi za filtriranje vode, kao i rasvete oko, i u samom bazenu. Plato se još uvek uređuje, postavljaju se suncobrani i ležaljke, a njihovo korišćenje je i ove godine besplatno. Ono što je novina, zbog aktuelne epidemiološke situacije, je da će ležaljke biti postavljene na rastojanju od metar i po, dok je, nakon izlaska iz vode, preporuka da se drži socijalna distanca od dva metra“, rekao je Ljubiša Trifunović, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“.

Kao i do sada, za proveru ispravnosti vode zadužen je Zavod za javno zdravlje „Timok“, koji će jednom u deset dana, vršiti analizu vode.

„I ove godine, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, zaječarski Zavod će pratiti i analizirati ispravnost vode, a sva neophodna hemijska sredstva za tretiranje vode su već nabavljena. Kada je u pitanju bezbednost kupača, o tome će brinuti spasioci koji će biti raspoređeni u dve smene“, dodao je Trifunović.

Tokom sezone kupanja, dnevna ulaznica će koštati 150 dinara, nedeljna će iznositi 900, dok je za decu do sedam godina, ulaz besplatan.

Prijave za Školu plivanja počinju od 1. jula, a zainteresovani roditelji decu mogu da prijave na broj telefona 060/1652001. Cena Škole je 3.000 dinara.

I ove godine, svi koji žele moći će osveženje da potraže u kafiću pored bazena.

Prikaži više

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button