BorDruštvoVestiZaječar info

Konkurs za 21 policajca u Zaječaru: Sutra ističe rok za prijavu

Sutra ističe rok za prijavu zainteresovanih mladića i devojaka koji žele da se jave na konkurs za posao policajca, graničara i saobraćajca u policijskim stanicama i graničnim prelazima na istoku Srbije. Kako navode u MUP-u, zainteresovani kandidati mogu u prijavi navesti za koje mesto bi se stručno osposobljavali na obuci.

1.400 graničnih, saobraćajnih i i regularnih policajaca, ali i policajaca za rad u zajednici, potrebni su Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je raspisalo konkurs za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Traže se 480 kandidata koji će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 na radnom mestu saobraćajni policajac, 270 na radnom mestu granični policajac i 400 za radno mesto policajac u zajednici.

Od tog broja 44 radna mesta ima na istoku Srbije.

Za područje Policijske uprave u Zaječaru konkurs je raspisan za pet polaznika za radno mesto policajca, za 13 polaznika za radno mesto graničnog policajca i za tri polaznika za radno mesto policajca za rad u zajednici.

Za područje Policijske uprave u Boru konkurs je raspisan za pet polaznika za radno mesto policajca, za 15 polaznika za radno mesto graničnog policajca i za tri polaznika za radno mesto policajca za rad u zajednici.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji imaju prebivalište u ovoj državi najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta. Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU – rekla je gostujući na Magnumu Milena Božić Milić iz PU Zaječar.

Pravo učešća imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, a krajnji rok je 8. april.

Uslovi konkursa mogu se naći ovde.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button