DruštvoMladi i perspektiveVestiZaječar info

„Ko može biti mladi lider u zajednici?“ JESENJI KAMP za mlade od 18 do 30 godina

Jesenji kamp „Ko može biti mladi lider u zajednici?“ biće organizovan u Planinarskom domu Dojkinci, u okviru projekta „Mladi u pokretu“ koji sprovodi Udruženje Društvo Roma Zaječar u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.

Kamp će biti održan od 09. do 14. oktobra ove godine, a organizatori pozivaju:

„Ukoliko imaš želju da utičeš na svoju okolinu i na svoje vršnjake, imaš između 18 i 30 godina (za žene, povratnike i etničke manjine do 40), pozivamo te da nam se pridružiš na jesenjem kampu “Ko može biti mladi lider u zajednici?”

Učesnici kampa imaće priliku da se upoznaju i povežu sa 30 mladih ljudi iz Timočke krajine sa različitim životnim iskustvom i različitim mogućnostima ali sa zajedničkom željom za kreiranjem promena.

„Tokom šest dana, kroz brojne radionice, igre i treninge obradićemo teme poput diskriminacije, ljudskih prava, tolerancije, solidarnosti, empatije, prihavtanja i inkluzije, jednakih mogućnosti, partnerstva, aktivnog građanstva, različitosti, kreativnosti, oblika komuniciranja i mentalnog zdravlja“.

Učesnici kampa tolerancije za mlade boraviće u Planinarskom domu Dojkinci. Reč je o nekada staroj karauli koju je opština Pirot kupila od Vojske Srbije i pretvorila u fantastičan turistički objekat čije je renoviranje završeno 2016. godine. Položaj doma je fantastičan. Na 40 kilometara od Pirota, pored samog asfaltnog puta, pored prelepe Dojkinačke reke a na putu ka vodopadu Tupavica i ostalim vodopadima na Staroj planini, učesnici će imati mogućnost da borave u prelepoj prirodi koju treba doživeti i udahnuti punim plućima.

Kamp se realizuje u okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Prijave za kamp su otvorene do 07. 10. 2022. u 12 časova.


Mladi i perspektive – Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button