DruštvoVestiZaječar info

JOŠ 31 LICE ZARAŽENO, 70 HOSPITALIZOVANIH – NA IZMAKU KAPACITETI ZDRAVSTVENOG SISTEMA

Još 31 lice u Zaječaru pozitivno je na virus covid-19 pokazuju rezultati 84 obrađena uzorka u poslednja 24 sata. Među novoinficiranima, starosti od osam do 80 godina života, 19 osoba je ženskog i 12 muškog pola.

Takođe, devet osoba je pozitivno na kontrolnom testu (od 23 kontrolna testa).

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 6323 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 50 ranije testiranih osoba i 59 juče uzorkovanih.

Od početka pandemije u Zaječaru je 861 potvrđen slučaj infekcije virusom covid 19, od čega 454 lica više nema pozitivan covid nalaz.

U Zdravstvenom centru Zaječar hospitalizovano je 70 pacijenata sa infekcijom covid virusa. 28 pacijenata je na Odeljenju infektologije, dok se 42 pacijenta leče na Grudnom odeljenju.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Kako navode u Štabu za vanredne situacije grada Zaječara, kapaciteti zdravstvenog sistema našeg grada su, i pored proširenja i izuzetnih napora da sve funkcioniše, na izmaku.

Gradski Krizni štab je, kako se dodaje, ponovio zahtev komunalnoj miliciji, inspekcijskim službama i policiji za nultu toleranciju prema prekršiocima propisanih mera.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button